Επικαιροτητα

Ο δήμος Γορτυνίας βράβευσε τον Αρκά ευεργέτη Αθ. Μαρτίνο

Στην εκδήλωση εγκαινίων του Μουσείου Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Ψάρι Τρικολώνων.

Ένα σημαντικό πολιτιστικό έργο υλοποιήθηκε στη Γορτυνία, το «Μουσείο Δημοτικής Εκπαίδευσης», στο Ψάρι Τρικολώνων Γορτυνίας, το οποίο θα αποτελέσει πόλο έλξης.

Η εκδήλωση των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, οργανώθηκε από το Δήμο Γορτυνίας και το Σύλλογο Ψαραίων «Η Ζωοδόχος Πηγή».

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης θέλοντας να τιμήσει τον άνθρωπο που συνέβαλε καταλυτικά σε ένα ακόμη έργο στην περιοχή, απεύθυνε πρόσκληση στον Αρκάδα εφοπλιστή από την Στεμνίτσα, κ. Αθανάσιο Μαρτίνο που  ήταν το τιμώμενο κεντρικό πρόσωπο στην όμορφη και λιτή τελετή των εγκαινίων του Μουσείου, που θα δώσει πνοή στην περιοχή.

Εμπνευστής του Μουσείου ήταν ο Μάκης Παπούλιας, ο οποίος τόνισε, ότι ο ευεργέτης Θανάσης Μαρτίνος σε συνδυασμό  με τον  ανιδιοτελή μάστορα, Λεωνίδα Μηλιώνη, χάρισαν στην Γορτυνία ένα σημαντικό πολιτιστικό έργο.

«Είναι ένα πρότυπου μουσείο και αφορμή για να φέρω τις εγγονές μου στο χωριό. Συγχαρητήρια στον Γιώργο Μπαρούτσα που έφτιαξε αυτό το υπέροχο κτίριο. Χαίρομαι που αξιοποιήθηκε αυτός ο χώρος και εντυπωσιάστηκα» ανέφερε εντυπωσιασμένος ο κ. Μαρτίνος.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης έκανε δώρο ένα λεύκωμα στον Αθανάσιο Μαρτίνο. Ένα λεύκωμα που μεταφέρει τον αναγνώστη από το παλιό σχολείο στο σύγχρονο σχολείο. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην μεγάλη συμβολή του ευεργέτη εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου , που αποτελεί κεφάλαιο για το Δήμο  Γορτυνίας και πως στο πρόσωπο του έχει βρει η Γορτυνία ένα σημαντικό σύμμαχο και συμπαραστάτη για να φτάσει εκεί που τις αξίζει.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Τρικολώνων, Γιώργος Μπαρούτσας , ο βουλευτής Αρκαδίας Παπαηλιού Γεώργιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Λαμπρόπουλος Χρήστος , ο Δήμαρχος Ιλίου Αττικής  Ζενέτος Νίκος , η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Αττικής Ανδρούτσου Μαρία ,Αντιδήμαρχοι , Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Καθηγητές Πανεπιστημίων , Εκπρόσωποι Στρατιωτικών Αρχών  και τοπικών φορέων, πρώην δήμαρχοι  και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.