Επικαιροτητα

ΗΛΕΙΑ: Εμπλοκή στη μεταφορά προσφύγων

Νέα δεδομένα υπάρχουν γύρω από το θέμα της άφιξης προσφύγων στο νομό Ηλείας και πιο συγκεκριμένα στο χώρο του εγκαταλελειμμένου παραθεριστικού κέντρο "LM" στην Μυρσίνη του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.



Σύμφωνα με πηγές του patrisnews οι πρόσφυγες δεν θα έρθουν στην Ηλεία την Πέμπτη, με την άφιξη τους να αναβάλλεται για τις επόμενες ημέρες. Η αναβολή έχει να κάνει (και) με το γεγονός ότι ο – εξ ημισείας - συνιδιοκτήτης του χώρου, που είναι ο Δήμος Φυλής Αττικής, δεν ήταν ενήμερος για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο…


Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός των προσφύγων που θα εγκατασταθούν στο χώρο δεν είναι 600 αλλά 300… μάλιστα όλοι τους θα είναι Σύριοι (οικογένειες), Χριστιανοί στο θρήσκευμα.


Το κόστος της διατροφής-σίτισης των προσφύγων εξασφαλίζεται από την 117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας (Π.Μ.).


Μια ακόμα σημαντική παράμετρος στο θέμα της φιλοξενίας προσφύγων στην Ηλεία είναι και το γεγονός ότι ήδη έχει επιλεγεί και δεύτερος χώρος φιλοξενίας τους. Αυτός βρίσκεται στο θέρετρο "Μιμόζα" της 117 Π.Μ. όπου αναμένονται 600 επιπλέον πρόσφυγες…

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.