Επικαιροτητα

Τρίπολη: Ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης ΚΕΔΗΤ

Το γνωστό ως "σκάνδαλο" της δημοτικής επιχείρησης στην κρίση της δικαιοσύνης.

Την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019, ξεκίνησε στο Τριμελές Πρωτοδικείο Τρίπολης, η ακροαματική διαδικασία που αφορά δίωξη για υπεξαίρεση χρημάτων του Ελληνικού δημοσίου και παράβαση καθήκοντος σχετικά με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τρίπολης.

Στην αίθουσα του δικαστικού Μεγάρου παρίστανται, ως μάρτυρες, πολλοί υπάλληλοι του Δήμου Τρίπολης, αλλά και οι κ. Γιάννης Σμυρνιώτης και Κώστας Τζιούμης.

Στα πρώτα λεπτά έναρξης της δίκης κατατέθηκαν ενστάσεις από συνηγόρους υπεράσπισης, περί "αρμοδιότητας του δικαστηρίου"καθώς και "λόγω απουσίας των βασικών κατηγορουμένων" όπως ανέφεραν δικηγόροι υπεράσπισης.

Από την αίθουσα απουσιάζουν ο πρώην Δήμαρχος, κ. Παυλής και ο πρώην Πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ, κ. Τσούκας. Το δικαστήριο εξετάζει τις ενστάσεις. 

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, οι ενστάσεις είναι πιθανότερο πως θ' απορριφθούν. Εφόσον η διαδικασία συνεχιστεί, η ακροαματική διαδικασία αναμένεται πως θα ολοκληρωθεί σε, περίπου, δύο ημέρες.

Οπερ και εγένετο... Οι ενστάσεις απορρίφθηκαν, η διαδικασία συνεχίζεται.

Θυμίζουμε ότι αρχικά η δίκη είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 19 Σεπτεμβρίου, όμως αναβλήθηκε μετά από αίτημα της κ. Μπρακουμάτσου- την οποία είχε εκπροσωπήσει ο αδελφός της-, για λόγους υγείας.

Να σημειώσουμε πως είναι προγραμματισμένη και ακόμα μια υπόθεση με "αυτοδιοικητικό" ενδιαφέρον, καθώς ο πρώην Περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης είναι κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου σχετικά με το περιβάλλον. 

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια, δυστυχώς, "συνήθη" διαδικασία για πολλά αυτοδιοικητικά στελέχη, λόγω της μη επίλυσης του προβλήματος των απορριμμάτων.

 H διαδικασία διεκόπη στις 15:00, λόγω παρέλευσης του ωραρίου και θα συνεχιστεί στις 26 Νοεμβρίου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.