Επικαιροτητα

ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ: Αναβάλλεται η Λαμπαδηδρομία

Αλλαγή ημερομηνίας για τις Λαμπαδηδρομίες στη Δημητσάνα λόγω καιρικών συνθηκών

 

 

Ο Πολιτιστικός Αγροτουριστικός Σύλλογος Γυναικών Δημητσάνας ανακοινώνει, ότι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν σε όλη την Ελλάδα, οι προγραμματισμένες για σήμερα εκδηλώσεις των ''Λαμπαδηδρομιών'' αναβάλλονται για το Σάββατο, 26 Μαρτίου, στις 7.30 το βράδυ.

 

Το έθιμο των ''Λαμπαδηδρομιών'' αναβιώνει και φέτος στη Δημητσάνα, σε ανάμνηση της ''Πρώτης Ανάστασης του Έθνους'', της διάδοσης του χαρμόσυνου μηνύματος της κήρυξης της Επανάστασης από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό!

 

 

Ο Πολιτιστικός Αγροτουριστικός Σύλλογος Γυναικών Δημητσάνας προσκαλεί τους κατοίκους και επισκέπτες το Σάββατο, 26 Μαρτίου, στις 7.30 το βράδυ στην ιστορική Δημητσάνα, τόπο καταγωγής επιφανών ανδρών της Επανάστασης, να ζήσουν μοναδικές στιγμές.

 

Οι λαμπαδηδρόμοι, ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, θα ξεκινήσουν από δύο σημεία με αυτοσχέδιες δάδες στα χέρια, τραγουδώντας κολοκοτρωνέικα τραγούδια και θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία της Δημητσάνας, όπου θα στηθεί γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και μουσική, υπό τους ήχους της δημητσανίτικης μπαρούτης, προς τιμήν των ηρώων του ’21.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.