Επικαιροτητα

ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Η καμπάνια, οι πρόσφυγες και οι άνωθεν εντολές (VIDEO)

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μίλησε για την καμπάνια που ετοιμάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα.

 

Ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο για μια καμπάνια - συμπόρευση της Περιφέρειας με τις Δημοτικές Αρχές και με έναν εξαιρετικά σημαντικό θεσμό γία την Περιφέρεια, που δεν είναι άλλος από την εκκλησία. "Η ανθρωπιά δεν έχει σύνορα", το μήνυμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

"Η καμπάνια ουσιαστικά έχει ένα στόχο την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας. Σε αυτή την καμπάνια παίζουν ιδιαίτερο ρόλο τα περιφερειακά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Θέλουμε να οργανώσουμε ένα διήμερο στα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια του οποίου όλες οι εκπομπές και τα μηνύματα που θα μεταδίδουν τα ΜΜΕ θα έχουν ως σημείο αναφοράς τους πρόσφυγες. Αυτή την ώρα δοκιμάζονται οι πολιτικές και διαχρονικές αξίες της Ευρώπης", ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε: "Τα συμπεράσματα και η προσφορά αυτής της καμπάνια θα είναι πολύ σημαντικά. Θα ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για να κορυφωθεί η προσπάθεια που πρέπει να γίνει από όλους για να ενισχύσουμε την προσφορά αλληλεγγύης. Αυτό το διήμερο θέλουμε να υπάρξουν συζητήσεις νηφάλιες χωρίς ακρότητεςγια το θέμα του προσφυγικού. Εμείς εδώ στηρίζουμε τις πολιτισμικές μας αξίες και είμαστε αλληλέγγυοι με τους πολίτες όλου του κόσμου".

 

 

Αναφορικά με το εάν θα εγκατασταθούν πρόσφυγες στην Πελοπόννησο ο Πέτρος Τατούλης ανέφερε: "Είπα ξεκάθαρα, όταν μου έστειλαν επιστολή από το Υπουργείο, πως για το θέμα αυτό θα πρέπει να έρθουν εδώ για να συζητήσουμε. Δεν θα δεχτούμε εξ άνωθεν εντολές. Μπορούν να έρθουν στην Τρίπολη στα γραφεία μας και να συζητήσουμε το θέμα των προσφύγων. Αυτό που βλέπουμε εμείς πάντως είναι πως η κυβέρνηση ούτε είχε ποτέ ούτε έχει σχέδιο δράσης".

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

 

 

Επίσης πληροφορίες δίνονται στους τοπικούς Δήμους,  Μητροπόλεις και Ενορίες, Σχολεία, Φαρμακευτικούς, Οδοντιατρικούς και Ιατρικούς Συλλόγους στους Δικηγορικούς Συλλόγους, στα επιμελητήρια, εργατικά κέντρα, εμπορικούς συλλόγους,  στους παιδικούς σταθμούς, στα Κέντρα πρόληψης, σε τοπικούς συλλόγους και σωματεία κοινωνικού σκοπού. 

 

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΙΔΩΝ  ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.