Επικαιροτητα

Παρέλαση σε βροχερό σκηνικό

Με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες θα γίνουν οι παρελάσεις σήμερα. Ο καιρός θα παρουσιάσει βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά.

 

Όπως αναφέρει στο Real.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, μετά το βροχερό τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, ο καιρός το τριήμερο της 25ης Μαρτίου θα παρουσιάσει δύο όψεις. Βροχές σήμερα στις περισσότερες περιοχές και βοριάδες και κρύο το Σαββατοκύριακο.

 

Σήμερα Παρασκευή, οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες, που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, μέχρι το μεσημέρι θα επεκταθούν στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και από το απόγευμα θα επηρεαστούν οι Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. 

 

Πάντως, από το απόγευμα και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Χιόνια αναμένονται σε ορεινές ηπειρωτικές περιοχές. Η θερμοκρασία στα βόρεια μέχρι 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά μέχρι 17 και μέχρι 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου.

 

Το Σάββατο, θα βρέξει μόνο για λίγο το πρωί στο Ανατ. Αιγαίο. Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει και άλλο, κάτω από τους μηδέν βαθμούς το πρωί στη Δυτ. Μακεδονία. Το μεσημέρι στην Αθήνα η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά τους 14 βαθμούς και τους 12 στη Θεσσαλονίκη. Θα υπάρχει συννεφιά κατά διαστήματα, χωρίς βροχές.

 

Την Κυριακή θα παραμείνουν οι ίδιες θερμοκρασίες. Εκτός όμως από τη συννεφιά κατά περιόδους θα εκδηλωθούν και τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Ανοιξιάτικος καιρός από τη Δευτέρα, με άνοδο της θερμοκρασίας.

 

Αναλυτικά για σήμερα:

 

Νεφώσεις όπου γρήγορα θα αυξηθούν, με βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα και βελτίωση αργότερα περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου, με αισθητή πτώση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

 

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ανατολικά θα είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

 

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ενώ βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το απόγευμα από τα δυτικά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως και 14 βαθμούς Κελσίου.

 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ηπειρωτικά Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ενώ βελτίωση θα σημειωθεί από το απόγευμα. Οι άνεμοι σε ενίσχυση στα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως και 15 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι στα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως και 17 βαθμούς Κελσίου.

 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, περιμένουμε λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες, όπου θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές, με βελτίωση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως και 19 βαθμούς Κελσίου.

 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από το απόγευμα. Οι άνεμοι στα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 19 βαθμούς Κελσίου.

 

ΠΗΓΗ: real.gr

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.