Επικαιροτητα

Συμπεράσματα για τον σκελετό στο Λύκαιο Όρος Αρκαδίας

Δεν πρόκειται για ανθρωποθυσία η περίπτωση του σκελετού νεαρού άνδρα που είχε αποκαλυφθεί στο βωμό του ιερού του Διός στο Λύκαιο Όρος το 2016, αλλά απλώς για μία ταφή σε πολύ μεταγενέστερους χρόνους.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι μελέτες των σκελετικών καταλοίπων, που έγιναν για την εξακρίβωση των συνθηκών του θανάτου του.

Η αποκάλυψη του σκελετού είχε κινητοποιήσει την ελληνική και ξένη επιστημονική – και όχι μόνον- κοινότητα, καθώς αρκετά στοιχεία συνηγορούσαν στην πιθανότητα μιας θυσίας:

Κυρίως γιατί ο σκελετός είχε αποτεθεί πάνω στον βωμό με προσανατολισμό Ανατολή – Δύση ανάμεσα στην τέφρα από τις θυσίες ζώων προς τιμήν του Δία, αλλά και γιατί απουσίαζε το μεγαλύτερο μέρος του κρανίου του. Είναι γνωστό εξάλλου, ότι από τον 4ο π.Χ. αιώνα και μετά, πολλές αρχαίες, γραπτές πηγές αναφέρουν ότι σε παλαιότερους χρόνους γίνονταν ανθρωποθυσίες πάνω στο βωμό του Λυκαίου Όρους.

 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.