Επικαιροτητα

Νεκρός ο "νούμερο 2" του Ισλαμικού Κράτους

Ο Αμερικάνος υπουργός Άμυνας, Άστον Κάρτερ, δήλωσε σήμερα πως οι ΗΠΑ σκότωσαν τον Αμντέλ Ραχμάν αλ Καντουλί, ο οποίος θεωρείτο το νούμερο 2 του Ισλαμικού Κράτους, σημειώνοντας πως το γεγονός αυτό θα αποτελέσει "φρένο" για τις δραστηριότητες της οργάνωσης.



"Εξουδετερώνουμε συστηματικά τον κύκλο των ηγετών του Ισλαμικού Κράτους και ο αμερικανικός στρατός σκότωσε αρκετούς βασικούς τρομοκράτες της οργάνωσης αυτή την εβδομάδα, μεταξύ των οποίων και ο Χατζί Ιμάν (ψευδώνυμο του Αμντέλ Ραχμάν αλ Καντουλί), ο οποίος ήταν ένας από τους βασικούς αρχηγούς του Ισλαμικού Κράτους, ενεργούσε ως υπουργός Οικονομικών και ήταν υπεύθυνος για πολλές εξωτερικές συνωμοσίες", σημείωσε ο κ. Κάρτερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, και πρόσθεσε πως η εξουδετέρωση του "θα φρενάρει τις δυνατότητες του Ισλαμικού Κράτους να διεξάγει επιχειρήσεις στο Ιράκ, στη Συρία και στο εξωτερικό".


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.