Επικαιροτητα

Στην Τρίπολη καταλήγουν ξύλα κυκλώματος λαθροϋλοτόμων

Σοβαρές καταγγελίες από τον δασάρχη Πύργου, Παναγιώτη Λάττα.

Μήνυμα ότι «οι κουμανταδόροι» στο δρυοδάσος της Φολόης Ηλείας είναι αυτοί... έστειλαν προς το Δασαρχείο του Πύργου, τα σκοτεινά κυκλώματα των λαθρουλοτόμων που καταστρέφουν τα τελευταία χρόνια οργανωμένα, το μοναδικό ανέπαφο δάσος από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007, με σκοπό το κέρδος.

Όπως έγινε γνωστό από τις δασικές Αρχές, στην περιοχή της κοινότητας Κούμανι «οι γνωστοί – άγνωστοι» έκοψαν χθες και σήμερα το πρωί με αλυσοπρίονα συνολικά τέσσερα μεγάλα δένδρα τα οποία και άφησαν στην άκρη του δρόμου ως μήνυμα εκδίκησης !!! στο Δασαρχείο που προστατεύει την περιοχή.

Όπως κατήγγειλε στο www.apokalypseis.com ο δασάρχης του Πύργου Παναγιώτης Λάττας η κοπή των δένδρων πραγματοποιήθηκε όταν οι αστυνομικές Αρχές κάλεσαν για κατάθεση και εξηγήσεις , άτομα της περιοχής σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί πριν από δύο περίπου μήνες δικογραφία για την εμπλοκή του σε υπόθεση λαθρουλοτομίας.

Όπως αποκάλυψε ο δασάρχης του Πύργου,  τα κυκλώματα των λαθροϋλοτόμων που δρουν στην περιοχή μεταφέρουν τα τελευταία χρόνια ξυλεία προς Τρίπολη και Πάτρα ενώ οι ντόπιοι συνεργάτες τους φτάνουν σε σημεία να νεκρώνουν τα υγιή δένδρα τοποθετώντας  συρματόσχοινα στον κορμό με σκοπό να τα εμφανίσουν μετά ως «άρρωστα» για να τα κόψουν και τα πωλήσουν. 

Διαβάστε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.