Επικαιροτητα

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Λεωνίδα Μπόμπολα

Το ένταλμα αφορά μαρτυρίες και στοιχεία, σε σχέση με την πληρωμή μιζών από την εταιρεία Helector, του ομίλου Μπόμπολα σε αξιωματούχους στη Κύπρο, ώστε να επιλεγεί η Helector για την διαχείριση απορριμμάτων παρά το ότι οι τιμές που πρόσφερε ήταν πολλαπλάσιες του πραγματικού κόστους

 

 

Οδηγίες για να προχωρήσει άμεσα η έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης κατά του Λεωνίδα Μπόμπολα, έδωσε ο Κύπριος Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, υποστηρίζοντας πως δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα δημοσιεύματα που φέρουν τον κ. Μπόμπολα να πηγαίνει αυτοβούλως στη Κύπρο και να παραδοθεί. 

 

Θα πρέπει, να σημειωθεί, ότι εναντίον του κ. Μπόμπολα έχει εκδοθεί ήδη ένταλμα σύλληψης και σε περίπτωση που έρθει στη Κύπρο θα συλληφθεί στο αεροδρόμιο και θα οδηγηθεί στο δικαστήριο για να ζητηθεί η προφυλάκιση του.

 

Το ένταλμα αφορά μαρτυρίες και στοιχεία, σε σχέση με την πληρωμή μιζών από την εταιρεία Helector, του ομίλου Μπόμπολα σε αξιωματούχους στη Κύπρο, ώστε να επιλεγεί η Helector για την διαχείριση απορριμμάτων παρά το ότι οι τιμές που πρόσφερε ήταν πολλαπλάσιες του πραγματικού κόστους.

 

Την καταβολή μιζών έχουν επιβεβαιώσει νυν και πρώην στελέχη της Helector, που έχουν συλληφθεί αναφέροντας ότι κανένα ποσόν δεν πληρωνόταν χωρίς γνώση και εντολή του Λεωνίδα Μπόμπολα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ίσως σήμερα πάνε στην Κύπρο για επαφές οι δικηγόροι του.

 

Τον κάρφωσε πρώην συνεργάτης  

 

Κλειδί για την έκδοση εντάλματος σύλληψης του Λεωνίδα  Μπόμπολα ήταν η κατάθεση του Θανάση Κατρή, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Helector την περίοδο 2002-2013. Ο Κατρής στην κατάθεση του αμέσως μετά τη σύλληψη του ανέφερε ότι οι μίζες δίνονταν σε δημάρχους και αξιωματούχους στη Κύπρο μόνο με έγκριση Μπόμπολα.

 

Η συγκεκριμένη αναφορά ακούστηκε στο επαρχιακό δικαστήριο Πάφου, στο οποίο παρουσιάστηκε ο Κατρής, για να εκδοθεί διάταγμα προφυλάκισης του. Αναφέρθηκε ακόμη, ότι σε κάποιες περιπτώσεις ο  Λ. Μπόμπολας ήταν παρών, όταν δόθηκαν χρήματα ως μίζες.  Θα πρέπει, να σημειωθεί, ότι ο Κατρής έφτασε στη Κύπρο και παραδόθηκε συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Γιάννη Ματζουράνη. Την υπεράσπιση του Θ. Κατρή στη Κύπρο ανέλαβε ο πρώην βουλευτής Ανδρέας Αγγελίδης.

 

Την καταβολή μιζών έχουν παραδεχθεί και τα επίσης διευθυντικά στελέχη της Helector, Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Γιάννης Κοκότσης οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν και μάλλον έχουν κάνει συμφωνία, να πουν, όσα ξέρουν και να μετατραπούν σε μάρτυρες κατηγορίας, ώστε να μην καταδικαστούν ή να μετριαστεί η ποινή τους σε περίπτωση καταδίκης. Ο Γιαννακόπουλος παραδέχθηκε ότι ο ίδιος έδωσε 310.000 ως μίζα.

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.