Επικαιροτητα

Αρκαδία: Aλλαγές το 2020 σε Κτηματολόγιο - Αυθαίρετα

Το 2020 αλλάζει το σκηνικό στην τακτοποίηση των αυθαιρέτων, ενώ δυσκολεύουν τα πράγματα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν εκκρεμότητες με το Κτηματολόγιο.

Σε ό,τι αφορά τα αυθαίρετα, η τακτοποίηση των μεγάλων αυθαιρεσιών έχει ημερομηνία λήξης που είναι η 30η Ιουνίου 2020.

Από την 1η Ιουλίου – και μετά – τα αυθαίρετα με τις πολύ μεγάλες αυθαιρεσίες (αυτά που ανήκουν στη λεγόμενη κατηγορία 5) είτε θα κατεδαφίζονται, είτε θα καταστεί πολύ υψηλό το κόστος διατήρησής τους. Στο Κτηματολόγιο, τα νέα δεδομένα αυτής της χρονιάς είναι τα νέα κλιμακωτά πρόστιμα, η έναρξη της συλλογής δηλώσεων σε Θεσπρωτία – Κέρκυρα, Κυκλάδες, Ρέθυμνο, Χανιά, το μισό Ηράκλειο αλλά και η εκκίνηση της ανάρτησης στον Δήμο της Αθήνας (και άλλες περιοχές της χώρας).

Υπενθυμίζεται πως το Κτηματολόγιο σε μια προσπάθεια να μην μπλοκάρει το σύστημα έδωσε τη δυνατότητα σε αργοπορημένους ιδιοκτήτες να λαμβάνουν ένα πιστοποιητικό εμπρόθεσμης δήλωσης, δηλαδή στην ουσία να κλείσουν ένα ραντεβού στο μέλλον. Για παράδειγμα, στο Ηράκλειο της Κρήτης για 270.000 δικαιώματα δόθηκαν βεβαιώσεις εμπρόθεσμης προσέλευσης των ιδιοκτητών μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Απριλίου. Η ημερομηνία αυτή ισχύει και για την Αρκαδία για 100.000 δικαιώματα.

 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.