Επικαιροτητα

ΔΗΜΟΣ: Εγκρίθηκαν οι συμβάσεις για τον καθαρισμο σχολείων

Εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η σύναψη συνολικά σαράντα τριών συμβάσεων μίσθωσης έργου για τις ανάγκες καθαρισμού σχολικών κτιρίων για τη σχολική περίοδο 2016-2017. 

 

 

Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα μέρα με την μέρα πλήθαιναν τα παράπονα από γονείς για την κατάσταση που επικρατούσε στα σχολεία του Δήμου αναφορικά με το κομμάτι της καθαριότητας.

 

Η ομόφωνη απόφαση λοιπόν του το Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρει: 

 

Εγκρίνουμε τη σύναψη συνολικά σαράντα τριών (43) συμβάσεων μίσθωσης έργου, για τις ανάγκες καθαρισμού σχολικών κτηρίων για τη σχολική περίοδο 2016 -2017. 

 

Συγκεκριμένα 23 συμβάσεις για τα σχολικά κτήρια Α/βθμιας εκπαίδευσης και 20 συμβάσεις για τα σχολικά κτήρια Β/βθμιας εκπαίδευσης. 

 

Οι συμβάσεις μίσθωσης έργου κρίνεται απαραίτητο να συναφθούν για τους εξής λόγους: 

 

Α) ι) Στα σχολεία Α/θμιας εκπαίδευσης εργάζονται με σύμβαση αορίστου χρόνου συνολικά 14 καθαρίστριες, ενώ απαιτούνται άλλες 23, σύμφωνα με το σύνολο των υπαρχόντων σχολικών μονάδων, τις συμβάσεις έργου που συνήφθησαν για το έτος 2015-2016, και τις εκτιμώμενες αποχωρήσεις. 

 

ιι) Στα σχολεία Β/θμιας εκπαίδευσης εργάζονται με σύμβαση αορίστου χρόνου συνολικά 10 καθαρίστριες, ενώ απαιτούνται άλλες 20, σύμφωνα με το σύνολο των υπαρχόντων σχολικών μονάδων, τις συμβάσεις έργου που συνήφθησαν για το έτος 2015-2016 και τις εκτιμώμενες αποχωρήσεις. 

 

Β) Το έργο που θα εκτελέσουν οι ανάδοχοι θα είναι ο καθημερινός άψογος καθαρισμός των αντιστοίχων σχολικών αιθουσών, των κοινοχρήστων χώρων, των γραφείων και του αύλειου χώρου, ο γενικός καθαρισμός κατά την έναρξη του σχολικού έτους και κατά τις διακοπές Χριστουγέννων και Πάσχα. 

 

Το παραπάνω έργο δεν ανάγεται στον κύκλο των συνήθων καθηκόντων των υπαλλήλων Δήμου μας . 

 

3 Οι συμβάσεις θα έχουν διάρκεια από 1-9-2016 έως και 30-6-2017. 

 

Η δαπάνη που θα προκύψει θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου οικ. έτους 2016 και οικ. έτους 2017,εφόσον ο Δήμος επιχορηγηθεί με τις αντίστοιχες πιστώσεις από Ειδική πίστωση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.