Επικαιροτητα

Καμπανάκι για Πελοπόννησο: Μείωση εισπράξεων 2 εκατ.€

Κάθε άλλο παρά ενθαρρυντική η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τον τουρισμό το πρώτο 9μηνο του 2019!

Μείωση 2 εκατ. ευρώ σημείωσαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στην Πελοπόννησο το πρώτο εννεάμηνο του 2019 (σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2018), ενώ συνολικά στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 2 δισ. ευρώ. 

Η δαπάνη ανά ταξιδιώτη στην Πελοπόννησο το πρώτο εννεάμηνο του 2019 έπεσε στα 483 ευρώ (από 491 το 2018) ενώ στην Ελλάδα αυξήθηκε στα 502 ευρώ (από 460 το 2018).

Τα ανησυχητικά αυτά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος πρέπει να προβληματίσουν την ηγεσία της Περιφέρειας, αφού η μεγάλη ψαλίδα που χωρίζει την Πελοπόννησο από τις ανεπτυγμένες τουριστικά περιφέρειες, αντί να κλείνει, ανοίγει κι άλλο.

Ειδικά σε μια εποχή που το περιφερειακό ΑΕΠ αναμένεται να συρρικνωθεί λόγω του κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, η στασιμότητα στις ταξιδιωτικές εισπράξεις ενδέχεται να καθηλώσει την Πελοπόννησο για μεγάλη χρονική περίοδο στις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρώπης.

Διαβάστε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.