Επικαιροτητα

«Πράσινο» από ΟΣΕ, Χατζηδάκη για τρένο στην Τρίπολη!

Το θέμα συζητήθηκε στις επαφές του Περιφερειάρχη με τον υπουργό Περιβάλλοντος και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ.

Μέχρι την Τρίπολη -κι όχι μόνο μέχρι το Αργος και το Ναύπλιο- θα επεκταθεί η επαναλειτουργία του τρένου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Στη σχετική ενημέρωση προέβη ο περιφερειάρχης προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη -στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα- μετά και από προηγούμενη συνεννόηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Κώστα Σπηλιόπουλο:

"Μιλάμε πλέον για επανενεργοποίηση της γραμμής μέχρι την Τρίπολη κι όχι μόνο μέχρι το Ναύπλιο, αυτός είναι ό σχεδιασμός", επισήμανε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι υπάρχει σχετικό αίτημα τόσο από επιχειρηματίες που ήδη δραστηριοποιούνται στη ΒΙΠΕ Τρίπολης, αλλά και από επιχειρήσεις που σύντομα θα εγκατασταθούν σε αυτή.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η Περιφέρεια προτίθεται να συνδράμει οικονομικά την προσπάθεια και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει η σχετική συναίνεση από το Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς -όπως τόνισε- "η επαναλειτουργία του τρένου θα αποφέρει και οικολογικά και οικονομικά οφέλη".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.