Επικαιροτητα

Επιπλέον 1.200 προσλήψεις ειδικών φρουρών

Διπλασιάζονται οι περιπολίες της ΔΙΑΣ...

Αύξηση σε ποσοστό 50% θα σημειωθεί στις περιπολίες των ομάδων ΔΙΑΣ με την τοποθέτηση 1.200 επιπλέον νεοπροσληφθέντων ειδικών φρουρών, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρες ερωτήσεις της αρμοδιότητάς του.

«Στο πλαίσιο του νέου σχεδίου αστυνόμευσης της Αττικής τοποθετούνται χίλιοι διακόσιοι επιπλέον νεοπροσληφθέντες ειδικοί φρουροί στις ομάδες ΔΙΑΣ και αυτό σημαίνει ότι οι περιπολίες στην Αττική θα αυξηθούν κατά 50%», ανέφερε ο κ. Οικονόμου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ 25 Κλέωνα Γρηγοριάδη.

«Σε όλες τις περιπτώσεις έκνομων συμπεριφορών ατόμων ή ομάδων, που πραγματώνουν την αντικειμενική υπόσταση αξιόποινης πράξης, οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας εφαρμόζουν κάθε προβλεπόμενη υπηρεσιακή και δικονομική ενέργεια, ενημερώνοντας ταυτόχρονα αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό, υπό τις κατευθύνσεις και τις εντολές του οποίου ενεργούν», ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και κατέθεσε στοιχεία για την κατάσταση στην περιοχή των Εξαρχείων, για το χρονικό διάστημα από 1-1-2019 έως 31-12-2019, «από τα οποία», όπως είπε, «μπορεί κανείς να αντιληφθεί την πραγματικότητα». Βάσει των στοιχείων, σημειώθηκε μείωση κατά 33% στις ληστείες, κατά 7,8% στις κλοπές οχημάτων, κατά 83,3% στις αρπαγές τσαντών και σε μια σειρά άλλα αδικήματα.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.