Επικαιροτητα

Τράπεζες: Νέος γύρος μαζικών απολύσεων και κλείσιμο καταστημάτων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την παράταση του ελληνικού καθεστώτος εγγυήσεων για τα πιστωτικά ιδρύματα έως τις 31 Μαΐου 2020, βάσει των ενωσιακών κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις.

Η κατάσταση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών σταδιακά βελτιώνεται, ωστόσο οι διοικήσης τους εξακολουθούν να επεξεργάζονται και να προωθούν σχέδια συρρίκνωσης του προσωπικού και του δικτύου τους.

Από το 2009 ως το τέλος του 2018, ο ελληνικός τραπεζικός τομέας υπέστη μια συρρίκνωση που είναι αμφίβολο αν έχει σημειωθεί ποτέ σε άλλη χώρα. Χάθηκαν περισσότερες από 26.000 θέσεις εργασίας, περίπου τέσσερις στις δέκα και έκλεισαν περίπου 2.200 καταστήματα, δηλαδή περισσότερα από τα μισά. Όμως οι τράπεζες επιμένουν να βλέπουν σαν  πρώτιστο σημείο αναφοράς για την αύξηση της κερδοφορίας τους τις απολύσεις προσωπικού.

Οι βασικοί μέτοχοι και oι ευρωπαϊκές αρχές πιέζουν ασφυκτικά τις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους με απολύσεις προσωπικού και δραστική μείωση του δικτύου των καταστημάτων τους, τη διετία 2020 – 2021.

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.