Επικαιροτητα

Λεβίδι: Συνάντηση προέδρων-Τζιούμη για το "Τρίπολη '21" (photos)

Συνάντηση μεταξύ Δήμου Τρίπολης και προέδρων τοπικών κοινοτήτων πραγματοποιήθηκε στο Λεβίδι εχθές, Τρίτη 21 Ιανουαρίου, με αντικείμενο συζήτησης τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης.

Ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, η αντιδήμαρχος πολιτισμού, κ. Καρούντζου, ο επικεφαλής της επιτροπής Τρίπολη 2021 και σύμβουλος του δημάρχου Τρίπολης, κ. Πραχαλιάς, καθώς και άλλοι συνεργάτες του δήμου Τρίπολης παρευρέθηκαν εχθές, Τρίτη 21 Ιανουαρίου, στο παλαιό δημαρχείο Λεβιδίου προκειμένου να συζητήσουν με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και εκπροσώπους συλλόγων για το επιχειρησιακό σχέδιο "Τρίπολη 2021".

Ο κύριος Τζιούμης, ο οποίος και πήρε πρώτος το λόγο, αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους μίλησε για συνεργασία του δήμου Τρίπολης με τις τοπικές κοινότητες για τις εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα:"Αυτό, που ξεκινάμε από το Λεβίδι, έχει σκοπό να κάνουμε μία κουβέντα για το επιχειρησιακό σχέδιο για τις επετειακές εκδηλώσεις του δήμου Τρίπολης για τα 200 χρόνια. Δεν ήρθαμε για να σας πούμε, ήρθαμε για να σας ακούσουμε.[...] Έχει γίνει ένα σχέδιο, αλλά θέλουμε να ακούσουμε τις προτάσεις σας. Σκοπός είναι να γίνουν σε όλα τα χωριά του δήμου Τρίπολης εκδηλώσεις!"

Στη συνέχεια, ο κύριος Τζιούμης τόνισε: "Το δικαιούμαστε (σαν Τρίπολη και σαν δήμος Τρίπολης) να είμαστε στο επίκεντρο των εκδηλώσεων πανελλαδικά, γιατί από εδώ ξεκίνησε η Επανάσταση και εδώ ολοκληρώθηκε!"  Μάλιστα ανέφερε, ότι στις 30 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του δήμου Τρίπολης με αντίστοιχους του "Ελλάδα '21" εδώ, στην Τρίπολη, καθώς έχει ήδη προηγηθεί μία συνάντηση μεταξύ του δήμου Τρίπολης και εκπροσώπων του "Ελλάδα '21", οι δεύτεροι εκ των οποίων βρίσκονται ακόμα σε διαδικασία οργάνωσης, οπότε και δεν μπόρεσε να τελεσφορήσει αυτή η συνάντηση.

Αφού ανέπτυξε τους τρεις άξονες, πάνω στους οποίους στηρίζεται το επιχειρησιακό σχέδιο "Τρίπολη '21" ο κύριος Τζιούμης έδωσε το λόγο στην αντιδήμαρχο πολιτισμού, κα. Καρούντζου, η οποία με τη σειρά της καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και εξέφρασε την αισιοδοξία της για συνεργασία και ευόδωση αυτού του μεγαλόπνοου σχεδίου.

Αμέσως μετά, ο λόγος δόθηκε στον κύριο Πραχαλιά, ο οποίος είναι σύμβουλος του δημάρχου και επικεφαλής του επιχειρησιακού σχεδίου "Τρίπολη '21". Ως στρατιωτικός και ιστορικός έχει μελετήσει σε βάθος τα ιστορικά γεγονότα και διευκρίνισε -όπως και ο δήμαρχος νωρίτερα- ότι θεματικά οι εκδηλώσεις θα αρχίζουν από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 και θα φτάνουν μέχρι και τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, καθώς τα χώματα της Αρκαδίας είναι γεμάτα ιστορία και αγώνες. Ζήτησε κι εκείνος με τη σειρά του πιο συγκεκριμένα πράγματα από τους παρευρισκόμενους για το επίπεδο συνεργασίας, το οποίο επιθυμεί ο δήμος Τρίπολης να έχει μαζί τους. 

Επίσης, επανέλαβε την τοποθέτηση του κυρίου Τζιούμη, να γίνουν τώρα έργα, να διασφαλιστούν τώρα χρήματα και να μπουν τώρα βάσεις για πράγματα, τα οποία θα αποδώσουν ακόμη και σε βάθος χρόνου. "Ουσιαστικά ο στόχος είναι τώρα να γίνουν οι δομές, οι οποίες θα αποδώσουν είτε άμεσα είτε μακροπρόθεσμα" τόνισε ο δήμαρχος Τρίπολης.

Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του κυρίου Πραχαλιά, ακολούθησαν διευκρινιστικές ερωτήσεις από τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του δήμου Τρίπολης, δόθηκαν απαντήσεις, έγινε ανταλλαγή κάποιων άκρως ενδιαφερουσών πληροφοριών, για να κλείσει τη συνάντηση αυτή ο δήμαρχος Τρίπολης, ο οποίος τόνισε: "Πρέπει να το κάνουμε κτήμα μας το σχέδιο για το "Τρίπολη '21" όλοι και ο καθένας μας ξεχωριστά!"

Το Λεβίδι αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό, την αφετηρία ουσιαστικά, μιας σειράς επισκέψεων του δημάρχου Τρίπολης και του επιτελείου του σε όλες τις τοπικές κοινότητες, προκειμένου να διευκρινιστεί ακριβώς η ποιότητα και το επίπεδο συνεργασίας, το οποίο να ζητά ο δήμος Τρίπολης μαζί τους.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.