Επικαιροτητα

Πότε και πώς θα πληρώνεται το επίδομα γέννησης

Στις 28 Φεβρουαρίου θα καταβληθεί η πρώτη δόση του επιδόματος γέννας και θα δοθεί αναδρομικά από 1.1.2020. 

Ειδικότερα, μετά την ψήφιση του σχεδίου νόμου για το επίδομα γέννησης, θα βγει κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις.

Στις 28 Φεβρουαρίου θα πληρωθεί η πρώτη δόση η οποία θα αφορά τα παιδιά που γεννήθηκαν από 1.1.2020 μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Το επίδομα γέννησης όπως και όλα τα επιδόματα θα πληρώνονται την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος γέννησης θα κάνουν την αίτηση τους και στο τέλος του μήνα να παίρνουν την πρώτη δόση των 1.000 ευρώ στην συνέχεια μετά από 6 μήνες, πάλι στο τέλος του μήνα που θα γίνονται οι πληρωμές, θα πληρώνονται την δεύτερη και τελευταία δόση του επιδόματος γέννησης, ύψους 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων οι πληρωμές θα γίνουν: 28 Φεβρουαρίου, 31 Μαρτίου, 30 Απριλίου, 29 Μαΐου, 30 Ιουνίου, 31 Ιουλίου, 31 Αυγούστου, 30 Σεπτεμβρίου, 30 Οκτωβρίου, 30 Νοεμβρίου και 31 Δεκεμβρίου.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.