Επικαιροτητα

Κατέρρευσε οικονομικά η ΚΕΔΗΤ

Στα χέρια του Δ.Σ. Τρίπολης η λειτουργία της

Ο πρόεδρος Παναγιώτης Χλέπας στην εισήγησή του, ανέφερε τα εξής:

 "Η Κ.Ε.∆Η.Τ είναι µια ε̟πιχείρηση Κοινωφελούς χαρακτήρα, µέσω της ο̟ποίας υλο̟ποιείται το ̟πρόγραµµα «Βοήθεια στο σ̟πίτι». Ε̟πίσης λειτουργεί τον ̟παιδικό σταθµό Θάνα, τον π̟αιδικό βρεφονη̟ιακό σταθµό «Σχίζα», τον ̟παιδικό βρεφονη̟πιακό σταθµό «Καραµελόσ̟πιτο», το Κ∆ΑΠ Θάνα και το Κ∆ΑΠ Μαντινείας καθώς ε̟πίσης και διαχειρίζεται το Σ̟πήλαιο Κάψια. Α̟πό την ηµέρα της λειτουργίας της ε̟πιχείρησης ως ∆ΕΑ∆ΗΤ, έχει εξυ̟πηρετήσει εκατοντάδες συµ̟πολίτες µας στις ̟παρα̟πάνω δοµές της, καθώς ε̟πίσης µε τις δράσεις της έχει βοηθήσει την το̟πική κοινωνία, είτε ανοίγοντας θέσεις εργασίας, είτε την το̟πική αγορά µε ̟προµήθειες αναλωσίµων. Αυτή την στιγµή βρίσκεται σε τραγική οικονοµική κατάσταση µε α̟ποτέλεσµα να µην µ̟πορεί ̟πλέον να αντα̟πεξέλθει στις καθηµερινές υ̟ποχρεώσεις της και στην στήριξη των δοµών της. 

Το ̟πρόγραµµα «Βοήθεια στο σ̟πίτι», το ο̟ποίο α̟πευθύνεται σε ευ̟παθείς οµάδες ανθρώ̟πων, ̟που έχουν ανάγκη τις υ̟[ηρεσίες του ̟προγράµµατος, δυστυχώς δεν δύναται να λειτουργήσει οµαλά. Η Ε̟πιχείρηση αδυνατεί να αντα̟ποκριθεί στα στοιχειώδη. ∆εν υ̟πάρχει η δυνατότητα ̟προµήθειας καυσίµων για τα υ̟πηρεσιακά αυτοκίνητα και φαρµακευτικού υλικού ̟που είναι άκρως α̟παραίτητα στα ̟πλαίσια των υ̟πηρεσιών του ̟προγράµµατος. Ως εκ τούτου το ̟προσω̟ικό της ε̟πιχείρησης δεν µ̟πορεί να εξυ̟πηρετήσει τους ωφελούµενους ̟που ανέρχονται ̟περί̟που σε (350) άτοµα.

 Όσον αφορά τους ̟παιδικούς βρεφονη̟πιακούς σταθµούς και τα Κ∆ΑΠ, λειτουργούν εξίσου µε µεγάλη δυσκολία. Ο ̟παιδικός βρεφονη̟πιακός σταθµός Σχίζα φιλοξενεί (21) ̟παιδιά και βρέφη, ο π̟αιδικός βρεφονη̟πιακός σταθµός Καραµελόσ̟πιτο φιλοξενεί (12) ̟παιδιά και βρέφη, το Κ∆ΑΠ Θάνα φιλοξενεί (26) ̟παιδιά και το Κ∆ΑΠ Μαντινείας φιλοξενεί (33) ̟παιδιά. Μέχρι σήµερα α̟πό δωρεές καταφέραµε να ̟παρέχουµε στις δοµές µας καύσιµα και τρόφιµα, ̟προκειµένου να συνεχίσουν να λειτουργούν. Τα ̟προβλήµατα ̟που αντιµετω̟πίζουµε στις δοµές µας είναι καθηµερινά και έχουµε εξαντλήσει κάθε ̟πόρο για την εύρυθµη λειτουργία των δοµών. Τα ̟παιδιά και τα βρέφη δεν είναι δυνατόν να φιλοξενούνται στους χώρους των σχολείων χωρίς θέρµανση και αδιαµφισβήτητα δεν µ̟πορούν να µείνουν χωρίς σίτιση."

Μετά την εισήγηση του προέδρου του ΔΣ της ΚΕΔΗΤ αποφάσισε ομόφωνα:

1. Την ̟παρα̟ποµ̟πή του ζητήµατος ̟προς συζήτηση στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο Τρί̟πολης, ώστε εκείνο να ̟προβεί στην λύση του ̟προβλήµατος άµεσα, µε τις ό̟ποιες διαδικασίες κρίνονται α̟παραίτητες, µεταφέροντας όλο το ̟προσω̟πικό και τις δοµές της Κ.Ε.∆Η.Τ. στο ∆ήµο Τρί̟πολης, µε α̟νώτερο σκο̟πό την εύρυθµη λειτουργία και την εξυγίανση.

2. Εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρό του για τις ̟περαιτέρω ενέργειες και εξέδωσε την µε αριθµό 08/2020 α̟πόφασή του.

 

Δείτε το πρακτικό της συνεδρίασης ΕΔΩ

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.