Επικαιροτητα

Σοκ! Νεκρός ο θρύλος του "NBA", Kόμπι Μπράιαντ!

Σύμφωνα μ' έγκυρα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο θρυλικός μπασκετμπολίστας ήταν μεταξύ των θυμάτων τραγικού δυστυχήματος στην Καλιφόρνια.

Ειδικότερα, το ESPN- αλλά και το FOX News- μεταδίδουν πως ο Kobe Bryant είναι ο ένας από τα πέντε θύματα της πτώσης ελικοπτέρου, σε περιοχή κοντά στο Los Angeles.

Οι αμερικανικές αρχές δεν επιβεβαιώνουν, μέχρι αυτή την ώρα, το τραγικό αυτό γεγονός αλλά το τελευταίο θεωρείται σχεδόν βέβαιο και αναπαράγεται από μια σειρά αξιόπιστων πηγών που ασχολούνται με το ρεπορτάζ του NBA.

Ο Kobe Bryant έχει χαρακτηριστεί σαν ένας από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών, κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα στο NBA με τους Los Angeles Lakers και διαθέτει πλούσιο "παλμαρέ" ατομικών διακρίσεων. Επίσης, ήταν Χρυσός Ολυμπιονίκης, δυο φορές, με την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ των ΗΠΑ.

Λόγω της ικανότητάς του στο γήπεδο αλλά και της νοοτροπίας του "νικητή" που τον διέκρινε, οι Βορειοαμερικανοί δημοσιογράφοι του είχαν αποδώσει το παρατσούκλι "Τhe black mamba", από το γνωστό, δηλητηριώδες είδος φιδιού. Σύμφωνα δε με ειδικούς στο Βορειοαμερικανικό μπάσκετ, ο Bryant ήταν ο παίκτης που έμοιασε και προσέγγισε ως προς το στυλ παιχνιδιού, περισσότερο από κάθε άλλον, τον φερόμενο ως καλύτερο παίκτη όλων των εποχών, τον Μichael Jordan. 

Να σημειώσουμε πως ο άτυχος Kobe Bryant είχε "κατακτήσει" και βραβείο Όσκαρ το 2018 για τη συμμετοχή του σε μια ταινία μικρού μήκους που είχε βασιστεί σε δικό του ποίημα. Μάλιστα, είχε δηλώσει τα εξής, μετά την απονομή:

"Δεν ξέρω εάν είναι δυνατόν. Ως παίκτες του μπάσκετ, υποτίθεται ότι πρέπει να το βουλώνουμε και να σκάμε μία μπάλα στο πάτωμα. Ωστόσο είμαι χαρούμενος που κάναμε κάτι παραπάνω από αυτό. Το συναίσθημα είναι καλύτερο και από την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, για να είμαι ειλικρινής. Το ορκίζομαι. Όταν ξυπνάω το πρωί ανυπομονώ να γράψω."

Πρόσφατα, είχε "κλείσει" τα 41 του χρόνια.

Σύμφωνα με τον πολύ έγκυρο ρεπόρτερ του NBA, Αndrian Wojnarowski, η τραγωδία είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς ο Kobe Bryant είχε μαζί του στο ελικόπτερο και την 13χρονη κόρη του, Gianna..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.