Επικαιροτητα

ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα για πτυχιούχους

Δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις των 5.500 στο δημόσιο

Νέα προγράμματα για συνολικά περίπου 10.000 νέους πτυχιούχους με απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα σχεδιάζει ο ΟΑΕΔ και θα προκηρύξει μέσα στο τρέχον έτος.

Μάλιστα ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης σε σχετικές δηλώσεις του υπογράμμισε ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των 5.500 πτυχιούχων στον δημόσιο τομέα τονίζοντας ότι θα δημιουργηθούν νέα προγράμματα για τους πτυχιούχους με έμφαση στον ιδιωτικό τομέα. Ειδικότερα όπως είπε το ειδικό πρόγραμμα για πτυχιούχους ξεκίνησε πριν από 12 μήνες και λήγει τον Φεβρουάριο.

Η απόφαση, όπως είπε, είναι ότι δεν θα συνεχιστεί, διότι το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ θέλουν να δημιουργήσουν νέα προγράμματα για τους πτυχιούχους με έμφαση στον ιδιωτικό τομέα. Όπως υπογράμμισε ο κ. Πρωτοψάλτης υπάρχουν 150.000 άνεργοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, οπότε πρέπει να δοθεί ευκαιρία και σε άλλους ανέργους.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.