Επικαιροτητα

"Συμμαχία" Επιμελητηρίου Αρκαδίας και Δήμου Β. Κυνουρίας για την ελιά

Διοργάνωση ημερίδας στο Άστρος για την ελαιοπαραγωγή στις 12 Φεβρουαρίου.

Η τόνωση της πρωτογενούς παραγωγής βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες του Επιμελητηρίου της Αρκαδίας αλλά και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, όπως επισημάνθηκε σε συνέντευξη τύπου που έγινε την Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου στην έδρα του Επιμελητηρίου στην Τρίπολη.

Τόσο το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου, κ. Ανδρέας Σύριος, όσο και ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, κ. Γεώργιος Καμπύλης, με αφορμή τη συνδιοργάνωση ημερίδας για την ελαιοπαραγωγή, τόνισαν πως η εξειδίκευση και η ενημέρωση των παραγωγών αλλά και μεταποιητών του προϊόντος, θα συνδράμει στην προσέγγιση νέων αγορών και στην άμβλυνση των προβλημάτων που, συχνά, αντιμετωπίζουν όσοι δραστηριοποιούνται στο εν λόγω πεδίο.

Οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί η ημερίδα θ' αφορούν την γευσιγνωσία αλλά και, ουσιαστικά, τη δημιουργία νέων προϊόντων μέσω της σύνθεσης διαφορετικών ποικιλιών Αρκαδικού λαδιού.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σύριος, σύντομα πρόκειται να διοργανωθεί ανάλογη ημερίδα στη Βυτίνα για το μέλι.

Οι δράσεις αυτές κρίνονται απαραίτητες λόγω της βαρύτητας που έχει, όσον αφορά την αρκαδική οικονομία, η πρωτογενής παραγωγή αλλά και τα προβλήματα που η τελευταία αντιμετωπίζει. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η φετινή ραγδαία πτώση της τιμής του ελαιολάδου που έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό στους παραγωγούς και μεταπράτες του προϊόντος.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.