Επικαιροτητα

Τέλη κυκλοφορίας: Πάνε πίσω οι αλλαγές

Για ακόμη μια χρονιά φαίνεται πως πάνω πίσω οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα».

Έτσι, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας οι 5.280.000 ιδιοκτήτες ΙΧ επιβατικών οχημάτων θα κληθούν να πληρώσουν στα τέλη του 2020 τα ίδια τέλη κυκλοφορίας με αυτά που πλήρωσαν πριν από περίπου ένα μήνα, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξουν αλλαγές προς το καλύτερο. Για αυτές οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον δύο χρόνια, καθώς θα αφορούν τα τέλη κυκλοφορίας του 2022 (αυτά που θα πληρώσουν στα τέλη του 2021).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αποφασίστηκε να μην αλλάξει τίποτα προς το παρόν γιατί στο υπουργείο Οικονομικών δεν μπορούν να αγνοήσουν τα έσοδα του κράτους από τη συγκεκριμένη φορολογία, τα οποία δεν πρέπει με τίποτα να κινδυνέψουν. Κάθε χρόνο το κράτος εισπράττει 1.150 δισ. ευρώ από τα τέλη και αυτό το ποσό θα πρέπει να συνεχίσει να εισπράττει ακόμη κι αν αύριο όλα τα αυτοκίνητα γίνουν ξαφνικά οικολογικά και εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους.

 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.