Επικαιροτητα

ΓΚΟΥΝΤΑΝΗ: Η δωρεά, η βράβευση και το... παράπονο! (PHOTOS/VIDEO)

Βράβευση για την ομογενή Γιαννούλη Γκουντάνη, τη μεγάλη δωρήτρια του Παναρκαδικού νοσοκομείου Τρίπολης.

 

 

Το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκοµείο Τρίπολης, το Καρδιολογικό Τµήµα και ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας βράβευσαν το Σάββατο 2 Απριλίου στο Αµφιθέατρο του Αποστολοπουλείου Πνευµατικού Κέντρου ∆ήµου Τρίπολης την Γιαννούλα Γκουντάνη, δωρήτρια του Αιµοδυναµικού εργαστηρίου.

 

Στη βράβευση έδωσαν το παρών ο Υπουργός Υγείας, ο ∆ιοικητής της 6ης Υ.ΠΕ, ο ∆ιοικητής του νοσοκοµείου, ο ∆ιευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, ο Συντονιστής ∆ιευθυντής του Καρδιολογικού Τµήµατος, ο Αρκάς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, ο Δήμαρχος Τρίπολης, καθώς και παλιότεροι βουλευτές και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Η κα. Γιαννούλα Γκουντάνη στο σύντομο μήνυμα της ανέφερε: "Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε επιλέγοντας να με τιμήσετε. Η δική μου βράβευση βέβαια είναι ο σεβασμός προς το πρόσωπο μου και το να έχουν οι δωρεές μου αντίκρισμα. Ότι έκανα το έκανα μέσα από την καρδιά μου για να βοηθήσω όλο τον κόσμο. Η ταλαιπωρία μου κράτησε τρία χρόνια και ευχαριστώ τους δικηγόρους μου αλλά και την εκπρόσωπο μου Σούλα Αντωνοπούλου που στάθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα μου".

 

Παράλληλα εξέφρασε και το μεγάλο της παράπονο, που δεν είναι άλλο από την αναγραφή του όρου "αλλοδαπή" στο βιβλιάριο της, θέμα για το οποίο δεσμεύτηκε, πως θα επιληφθεί προσωπικά ο ίδιος ο υπουργός, προκειμένου να αλλάξει άμεσα.

 

Το δικό του ξεχωριστό μήνυμα έστειλε από την Τρίπολη όπου και βρέθηκε ο Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός. "Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη των καθημερινών ανθρώπων εκφράζεται και μέσα από την χειρονομία της εκλεκτής συμπολίτισσας σας της κυρίας Γκουντάνη. Έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία όταν τέτοιες προσφορές – προς ένα σύστημα υγείας που δοκιμάζεται - γίνονται από απλούς καθημερινούς ανθρώπους και από τον μόχθο μιας ζωής", ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής κ.Καραφωτιάς, δηλώνοντας: "Μεταφέρω την ευγνωμοσύνη της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής για την σπουδαία δωρεά – ορόσημο της κυρίας Γκουντάνη", ενώ συμπλήρωσε: "Θέλω να απευθύνω έκκληση στον Υπουργό και σε όλους τους αρμόδιους να φροντίσουν αυτό το νοσοκομείο, για να γίνει το στολίδι της Ελλάδας, γιατί υπάρχει και δυσαρέσκεια από την Ομοσπονδία για την αδιαφορία κάποιων φορέων".

 

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Παυλής που έδωσε το παρών στην εκδήλωση για την βράβευση της δωρήτριας του Παναρκαδικού, τόνισε: "Όταν έφυγε ο σύζυγος της κυρίας Γκουντάνη, εκείνη πέρασε δύσκολες στιγμές. Όταν αντιμετώπιζε, το όποιο πρόβλημα υγείας, ούσα ανασφάλιστη, έπρεπε να βάζει το χέρι στην τσέπη. Αποφάσισε λοιπόν, να στηρίξει και να ενισχύσει την λειτουργία του Παναρκαδικού νοσοκομείου. Το μόνο που ζήτησε ήταν ένα βιβλιάριο υγείας και να μπει το όνομα της οικογένειας στην αίθουσα του αιμοδυναμικού εργαστηρίου. Η κοινωνία όμως δεν την στήριξε".

 

"Έχουμε μπροστά μας μια σύγχρονη καλή Σαμαρείτιδα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του Αρκαδικού λαού,τον οποίο και εκπροσωπώ", ανέφερε στο δικό του μήνυμα ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ.Γιαννακούρας.

 

Για την πρόσφορα των ομογενών μίλησε ο Αρκάς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Παπαηλιού τονίζοντας: "Η σημερινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε μια μεγάλη κυρία της διασποράς. Η προσφορά της δείχνει τους ισχυρούς δεσμούς που διατηρούν όλοι οι Αρκάδες με την Αρκαδία, σε όποιο σημείο και αν βρίσκονται. Μιλάμε για μια προσφορά ψυχής, η οποία γίνεται προς το εθνικό σύστημα υγείας".

 

Το δικό τους ευχαριστώ έστειλαν με τα μηνύματα τους και ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Αρκαδίας, κ. Ψυχογιός, αλλά και ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής κ. Χρυσός. 

 

Ακολουθεί αναλυτικό ρεπορτάζ σε λίγο…

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.