Επικαιροτητα

winamp wmp real qt

Φυσικό αέριο σε Αγρίνιο, Πάτρα και Πύργο

Περισσότερα από 9.000 νοικοκυριά σε Πάτρα, Αγρίνιο και Πύργο αναμένεται να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου που επίκειται να κατασκευαστεί στη Δυτική Ελλάδα.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Λάμπρος Δημητρογιάννης, "θεωρήσαμε ότι οι οικιακοί καταναλωτές στο σύνολο της περιφέρειας ήταν λίγοι, όταν ανακοινώθηκε το έργο στις αρχές του 2019 και για αυτό ακριβώς το λόγο ζητήσαμε τη διεύρυνση". Ειδικότερα, όταν ανακοινώθηκε αρχικά το πρόγραμμα, οι οικιακοί καταναλωτές στην Πάτρα θα ήταν 3.747, στον Πύργο 347 και στο Αγρίνιο 724.

Τώρα, με τη διεύρυνση του επενδυτικού προγράμματος, οι καταναλωτές στην Πάτρα θα μπορούν να φθάνουν τους 5.747, στον Πύργο τους 607 και στο Αγρίνιο τους 2.824.Παράλληλα, προβλέπονται και εμπορικές συνδέσεις, που σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας φθάνουν στις 461, καθώς και βιομηχανικές, που αριθμούν τις 23. Μάλιστα, όπως λέει χαρακτηριστικά, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Λάμπρος Δημητρογιάννης, "επειδή το έργο του δικτύου φυσικού αερίου είναι ένα πολύπλευρο έργο, βάζει τη Δυτική Ελλάδα ακόμα πιο ισχυρά στον ενεργειακό χάρτη".

 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.