Επικαιροτητα

ΑΡΚΑΔΙΑ: "Πράσινο" για τρία έργα

Πρόκειται για την παράκαμψη της Δημητσάνας, τον δρόμο Λεωνίδιο-Φωκιανός και την αντιπλημμυρική προστασία στη Μαντίνεια.

Μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 6.015.000 ευρώ για την ωρίμανση έργων της επόμενης περιόδου του ΕΣΠΑ (2021 – 2027) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εντάξει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο φετινό του πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Αυτό γνωστοποίησε με έγγραφό του προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ  Δημήτρης Σκάλκος.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Σκάλκος σημειώνει ότι το υπουργείο συμφωνεί με την ένταξη στο ΠΔΕ των μελετών ωρίμανσης που προτάθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την οποία καλεί να υποβάλει τις παραπάνω μελέτες "προς ένταξη στο ΠΔΕ έτους 2020, στην Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων του Υπ.Αν.Επ., προκειμένου άμεσα να ξεκινήσει από πλευράς σας η διαδικασία ανάθεσης".

Σχετικά με την Αρκαδία, σύμφωνα με τον πίνακα που ανάρτησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα έργα είναι η κατασκευή παράκαμψης της Δημητσάνας, η αναβάθμιση της επαρχιακής οδού Αστρος-Λεωνίδιο-Πηγάδια-Φωκιανός στο τμήμα Λεωνίδιο-Φωκιανός και η αντιπλημμυρική προστασία της Δημοτικής Ενότητας Μαντίνειας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.