Επικαιροτητα

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Παράταση της φιλοξενίας των προσφύγων

Σε διαμερίσματα στην Αθήνα θα συνεχιστεί η στέγαση των προσφύγων.

 

Παράταση μέχρι τις 22 Απριλίου έχει πάρει η παραμονή των προσφύγων σε ξενοδοχεία της Αργολίδας (Λυγουριό και  Πορτοχέλι) που κανονικά έληγε στις 31 Μαρτίου. Τα ξενοδοχεία μισθώνονται μέσω προγράμματος από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και μετά την λήξη του θα μεταφερθούν σε διαμερίσματα στην Αθήνα, πάλι με έξοδα της Ύπατης Αρμοστείας.


Χιλιάδες οικογένειες προσφύγων αναμένεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα που θα στεγαστούν σε διαμερίσματα τα οποία νοικιάζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες . Μεγάλο ενδιαφέρον στο πρόγραμμα έχουν δηλώσει ιδιοκτήτες ακινήτων.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

- Τα διαμερίσματα προς ενοικίαση θα έχουν έκταση από 60 τετραγωνικά μέτρα και θα διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά που πρέπει να διαθέτουν τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα (πχ ενεργειακό πιστοποιητικό)

- Το μισθωτήριο συμβόλαιό τους θα έχει συμβαλλόμενο την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ)

- Το μίσθωμα δε θα ξεπερνά τα 400 ευρώ ανά διαμέρισμα

-  Οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ και κοινοχρήστων θα πληρώνονται από την ΕΑΤΑ με πόρους που θα αντλούνται από το πρόγραμμα

- Τα 200 διαμερίσματα θα εξοπλιστούν από το πρόγραμμα με τα βασικά είδη επίπλων και με ηλεκτρικές συσκευές

-  Ειδικό προσωπικό θα επιβλέπει σε καθημερινή βάση τις συνθήκες διαβίωσης και την καλή κατάσταση των διαμερισμάτων

-  Οι ενοικιαζόμενοι θα πρέπει να σέβονται τον κανονισμό διαμερίσματος που θα ισχύει και στο οποίο θα περιγράφονται αναλυτικά οι κανόνες υγιεινής και συμπεριφοράς των ενοικιαστών. Η τήρηση αυτών των κανόνων θα ελέγχεται καθημερινά από την εταιρία. Όποιος δε συμμορφώνεται με τους κανόνες, θα απομακρύνεται από το διαμέρισμα

- Οι ωφελούμενοι/ενοικιαστές του προγράμματος θα δικαιούται επιπλέον παροχές, όπως σίτιση μέσω προ-πληρωμένων καρτών ή κουπονιών για σούπερ μάρκετ και παροχή –πάλι μέσω κουπονιών- ειδών υγιεινής για τις γυναίκες, τους άντρες και τα νήπια.

-  Οι ωφελούμενοι/ενοικιαστές του προγράμματος θα έχουν υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό σχετικά με τη διαχείριση της καθημερινότητάς τους

-  Οι ωφελούμενοι/ενοικιαστές του προγράμματος θα έχουν μία σειρά άλλων διευκολύνσεων όπως κάρτες μετακίνησης για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ιατρικές υπηρεσίες, είδη ένδυσης, κα


Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στις σελίδες: www.developathens.gr/relocation και cityofathens.gr


Όπως δήλωσε στη συνέντευξη τύπου ο κ. Philippe Leclerc, ο αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, "Η Ύπατη Αρμοστεία θα είναι εκείνη, βάσει των διεθνών προδιαγραφών και της εμπειρίας της, η οποία θα επιλέγει και θα προωθεί τους ωφελούμενους που πληρούν τις προϋποθέσεις (νομικές, υγειονομικές, κλπ) για να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Ο Δήμος Αθηναίων είναι η πρώτη πόλη, με την οποία συνεργάζονται τα Ηνωμένα Έθνη για την προσωρινή στέγαση των προσφύγων. Οι άνθρωποι αυτοί υπέστησαν κακουχίες για να φτάσουν στην Ελλάδα και χρειάζονται στήριξη σε όλα τα επίπεδα…. Κάποιοι από αυτούς θα αναχωρήσουν και κάποιοι άλλοι θα μείνουν στη χώρα".


Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα μπορούν να απευθύνονται στην Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων.

 

ΠΗΓΗ:argolikeseidhseis.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.