Επικαιροτητα

Από την Τήλο στη...Λακωνία!

Την απομάκρυνση του αστυνομικού αυτοκινήτου από την Τήλο και την μεταφορά του στη Λακωνία καταγγέλλουν φορείς του ακριτικού νησιού.

 

Την απομάκρυνση του αστυνομικού αυτοκινήτου από την Τήλο, το οποίο αγοράστηκε με πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων για το ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης καταγγέλλουν φορείς του ακριτικού νησιού.

 

Όπως επισημαίνουν, στις πάρα πολλές ελλείψεις που ήδη υπάρχουν για την υποδοχή των προσφύγων και μεταναστών στο νησί τους, τώρα έρχεται να προστεθεί και άλλη μία. 

 

Συγκεκριμένα, το ένα από τα δύο 4X4 που έφτασε στο νησί στις αρχές του καλοκαιριού, απομακρύνεται τις ερχόμενες μέρες για να πάει στην Λακωνία. "Γνωρίζετε εσείς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με μετανάστες στην Λακωνία;" αναρωτιούνται φορείς του νησιού. "Στην Τήλο φτάνουν καθημερινά από δεκάδες μέχρι και εκατοντάδες μετανάστες. Μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες έφτασαν εδώ περισσότεροι από 1000. Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων πλήρωσε για τα αυτοκίνητα αλλά μόνο για χρήση τους στις περιοχές που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα". Παράλληλα, αναφερόμενοι στις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών που υπάρχουν στο νησί, υπενθυμίζουν πως υπάρχουν μόνο τρεις αστυνομικοί και ότι το Λιμενικό Σώμα δεν έχει καν σκάφος. 

 

Τα δύο υπηρεσιακά αυτοκίνητα χρησιμοποιούνταν στους δύσβατους δρόμους του νησιού επειδή σε πάρα πολλά σημεία δεν υπάρχει κατάλληλο οδικό δίκτυο. Τώρα, όπως καταγγέλλουν από το νησί, "απομακρύνουν αυθαίρετα το ένα από τα δύο αυτοκίνητα για να το πάνε σε μια ηπειρωτική περιοχή η οποία δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα". 

 

Πηγή: enikos.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.