Επικαιροτητα

Πώς βιώνουν τον κορωνοϊό στο εξωτερικό

Μαρτυρίες Ελλήνων που ζουν μακριά από την πατρίδα τους.

Φλόριντα, Αμερική

Ο Pete Karageorgous υπάλληλος σε κατάστημα με νυφικά μας αναφέρει,

"9 η ώρα πρέπει να είμαστε σπίτια μας, αλλιώς έχουμε κάποιο πρόστιμο, έχει γίνει επίσημη η απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πολιτεία μας. Για τα μαγαζιά επίσημη ανακοίνωση δεν έχει βγει, αλλά κάποιοι κλείνουν οικειοθελώς. Περιμένουμε από μέρα σε μέρα να ανακοινωθεί ολικό κλείσιμο. Στους δρόμους αρκετοί φοράνε μάσκες, άλλωστε οι ουρές παντού είναι τεράστιες με πολύ κόσμο, ειδικά στα σούπερ μάρκετ, εκεί μπορεί να περιμένεις 6 με 7 ώρες και όταν μπεις αντικρίζεις άδεια ράφια."

 

Μόναχο, Γερμανία

Ο Πέτρος Αγγούριας υπάλληλος σε εταιρεία μας εξιστορεί,

"Εδώ στη Βαβαρία που είμαι εγώ έχουμε αρκετά κρούσματα, υπάρχει μια σύγχυση γενικά με εμάς τους Έλληνες δεν ξέρουμε αν θα φύγουμε ή αν θα μείνουμε. Στις δουλείες μας προς το παρόν πάμε κανονικά, ούτε φοράμε ιδιαίτερα μάσκες. Έχουν κλείσει μαγαζιά και σχολεία και περιμένουμε ολικό κλείσιμο σε μερικές μέρες."

 

 

Μπρατισλάβα, Σλοβακία

Κυριάκος Μιχαηλίδης φοιτητής πληροφορικής,

"Εδώ έχουν κλείσει τα πάντα, εκτός από φαρμακεία και σούπερ μάρκετ, έξω στα μέσα μεταφοράς αν δεν φοράς μάσκα σου γίνεται παρατήρηση και μετά δεν ξέρω ίσως πρόστιμο, δεν το επιχειρούν πολλοί, είναι αυστηρά τα πράγματα, ίσως φταίει που υστερούν σε εξοπλισμό τα νοσοκομεία, γι αυτό φοβούνται τόσο. Οι Έλληνες φοιτητές γυρίσαμε όλοι πίσω, εδώ είναι καλύτερα η κατάσταση, δεν υπάρχει τόσος πανικός."

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.