Επικαιροτητα

Ποιες συμβάσεις εργασίας θα πληρωθούν με 800 ευρώ

Στα νέα μέτρα που αφορούν εργαζόμενους, άνεργους και επιχειρήσεις αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης...

Στα νέα μέτρα που αφορούν εργαζόμενους, άνεργους και επιχειρήσεις αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης σημειώνοντας ότι τα νέα θετικά δεδομένα που προέκυψαν από τη επιτυχία της κυβέρνησης να ενταχθεί η χώρα στο καθεστώς ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. 

Έτσι διευρύνεται το δίχτυ της κοινωνικής και οικονομικής παρέμβασης υπέρ των εργαζομένων, των ανέργων και των επιχειρήσεων.

Οκτακόσια ευρώ θα πάρουν όσοι εργαζόμενοι ανοιχτών επιχειρήσεων τελούν υπό καθεστώς αναστολής εργασίας ή 

Συγκεκριμένα:

Α. ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΟΥΣ (βάσει ΚΑΔ)

Ως έκτακτο μέτρο, για τους εργοδότες που μειώνεται σημαντικά ο τζίρος τους δίνεται η δυνατότητα υπαγωγής των εργαζομένων τους σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας τους.

Οι εργαζόμενοι που υπάγονται στο καθεστώς της αναστολής της εργασιακής τους σύμβασης γίνονται δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, υπολογιζόμενη επί του ονομαστικού τους μισθού.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.