Επικαιροτητα

winamp wmp real qt

"Σε πλήρη απομόνωση στο σπίτι του ο 70χρονος από τον Τυρό"

To μήνυμα του Δήμαρχου Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπου Λυσίκατου, για το κρούσμα κορωνοϊού στον Τυρό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση: 

Αγαπητοί συμπολίτες

Με αίσθημα ευθύνης και ειλικρίνειας, σας ενημερώνουμε πως στο Δήμο μας είχαμε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19.

Πρόκειται για συμπολίτη μας από τον Τυρό, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε επιστρέψει από ταξίδι στο εξωτερικό.

Η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με την οικογένεια του η οποία επικοινώνησε μαζί μας, είναι καλή και φυσικά βρίσκεται σε πλήρη απομόνωση στον χώρο του.

Άμεσα επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την λήψη σαφέστατων οδηγιών.

Η ιχνηλάτηση των στενών επαφών του συμπολίτη μας γίνεται από την ειδική υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας, υπό τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ το στενό του περιβάλλον τίθεται άμεσα σε καραντίνα 14 ημερών.

Σύμφωνα με το κέντρο υγείας Λεωνιδίου και το περιφερειακό ιατρείο Τυρού, ο συμπολίτης μας δεν είχε έρθει σε επαφή με το υγειονομικό προσωπικό της περιοχής μας, (παρά μόνον τηλεφωνικά), ενώ η μετάβαση του στο νοσοκομείο του Άργους για την εξέταση έγινε με δικό του μέσο μεταφοράς.

Επισημαίνουμε πως για τις "ευκαιριακές επαφές" (π.χ. αν πέρασε από ένα κατάστημα) δεν απαιτείται λήψη δραστικών μέτρων - καραντίνα, αλλά σε κάθε περίπτωση απαιτείται παρακολούθηση της υγείας μας για συμπτώματα και λήψη οδηγιών από τους γιατρούς μας και τον ΕΟΔΥ.

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας είναι δίπλα σας με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, για την στήριξη και προστασία όλων μας!!!

Τώρα περισσότερο από ποτέ... Μένουμε σπίτι!

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΥΣΙΚΑΤΟΣ

Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.