Επικαιροτητα

ΔΕΑΥΤ: Τα 1250 €, το βιογραφικό και τα ερωτηματικά

Η μισθοδοσία και τα προσόντα του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΤ ήταν ένα θέμα που απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη τις τελευταίες ημέρες – Η απάντηση του αντιπροέδρου Γιώργου Καρώνη.

 

 

Το ιστορικό

 

O επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα" Νίκος Τσιαμούλος, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου άνοιξε τον φάκελο της μισθοδοσίας του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΤ αναφέροντας: "Πριν από περίπου ένα χρόνο, στις 20 Οκτωβρίου 2014 σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ συζητήθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα το θέμα: για τον καθορισμό αρμοδιοτήτων στον αντιπρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. Τρίπολης και τον καθορισμό εξόδων παράστασης για τις παρεχόμενες στη Δημοτική Επιχείρηση υπηρεσίες. Εκεί συζητήθηκαν οι αρμοδιότητες του κ.Καρώνη καθώς επίσης και το ύψος της αμοιβής του το οποίο ανερχόταν στα 1000€ μηνιαίως. Το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης απόφασης ήταν η απόρριψή της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Έπειτα από εννέα μήνες σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Τ. συζητήθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα θέμα για τον ορισμό μέλους Διοικητικού Συμβουλίου Δ.Ε.Υ.Α. Τρίπολης με πλήρη απασχόληση, το οποίο αναφέρεται ξανά στον κ.Καρώνη με τις ίδιες αρμοδιότητες της εισήγησης του 2014, με διαφορετικό όμως μισθό. Το ύψος των απολαβών του το καθορίζεται στα 1250€ μηνιαίως".

 

Ο κ.Τσιαμούλος αναρωτήθηκε λοιπόν - και μαζί του και όλοι εμείς - πως το ποσό έγινε 1250 ευρώ από 1000 (ένα αίτημα μάλιστα το οποίο είχε απορριφθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση) καθώς και το πώς είναι δυνατόν να δίνεται αυτό το ποσό εν καιρώ κρίσης, ενώ παράλληλα ζήτησε και το βιογραφικό του αντιπροέδρου για να διαπιστώσει το σώμα, τα προσόντα του σε σχέση με τον μισθό του.

 

Πως είναι δυνατόν στην επιχείρηση Δ.Ε.Υ.Α.Τ. ικανότατα στελέχη με πανεπιστημιακές γνώσεις να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτές τις απλές αρμοδιότητες και πρέπει η επιχείρηση να επιβαρυνθεί οικονομικά με άλλο ένα άτομο;, αναρωτήθηκε μεταξύ άλλων ο δημοτικός σύμβουλος.

 

Τέλος αφήνοντας αιχμές προς τον Δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή ζήτησε να μάθει αν η πρόταση για έναν μισθό, που θα φτάνει τα 1250 ευρώ, είναι μια εξόφληση ενός προεκλογικού γραμματίου του δημάρχου, που θα κληθεί πληρώσει ο λαός της Τρίπολης.

 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΑΤ, Γιώργο Καρώνη δεν θέλησε να σχολιάσει τα όσα ακούγονται για τη μισθοδοσία και το βιογραφικό του, δηλώνοντας: "Δεν με ενδιαφέρουν όλα αυτά που λέγονται. Το μόνο που θέλω, είναι να προχωρά σωστά και γρήγορα το έργο της ΔΕΥΑΤ. Η ΔΕΥΑΤ έχει αλλάξει σελίδα".

 

Εμείς με την σειρά μας θα προσθέσουμε μερικά ακόμα ερωτήματα:

 

- Σε άλλες ΔΕΥΑ με πόσα χρήματα αμείβονται οι αντιπρόεδροι;

 

- Πως γίνεται ο επόμενος στην ιεραρχία μετά τον Δήμαρχο – ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου – να αμείβεται για παράδειγμα με 500-600 ευρώ και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ να παίρνει 1250 ευρώ;

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.