Επικαιροτητα

Τα οικονομικά νέα της Αρκαδίας

Δείτε εδώ τα τα οικονομικά- επιχειρηματικά νέα της Αρκαδίας...

 

 

Διαχείριση Επιχειρηματικών Δανείων - Ενημερωτική Εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, με στόχο την ενημέρωση των μελών του, σχετικά με το Νομοθετικό και Θεσμικό Πλαίσιο για την Διαχείριση των Επιχειρηματικών Δανείων, στο πλαίσιο του Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών, διοργανώνει σε συνεργασία με την Glocal Finance Α.Ε. ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:  "Διαχείριση & Αναδιάρθρωση Δανεισμού, Επιχειρησιακή Αναστροφή & Ανάκαμψη"  τη Δευτέρα 11 Απριλίου στις 6.30 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. 

 

 

Επιδότηση συμμετοχής μελών Επιμελητηρίου Αρκαδίας σε εκθέσεις εσωτερικού  στην έκθεση "Ελλάδος Γεύση"

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την τόνωση των Αρκαδικών επιχειρήσεων και την προώθησή τους, προγραμματίζει την επιδότηση των επιχειρήσεων μελών του σε σημαντικές κλαδικές εκθέσεις του εσωτερικού για το 2016. Μια από τις εκθέσεις είναι η "Ελλάδος Γεύση", 15-18 Απριλίου 2016, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στην Αθήνα. 

 

Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει από την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 και ώρα 10.00 και δε θα ληφθούν υπόψη οι αιτήσεις που θα παραληφθούν νωρίτερα. Η διαδικασία θα κλείσει την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 και ώρα 14.00 μ.μ. με σκοπό να καλυφθεί ο ανώτατος αριθμός επιδοτούμενων επιχειρήσεων, ο οποίος ανέρχεται στις 5 ανά έκθεση.

 

Όλες τις πληροφορίες για την έκθεση και την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα τα βρείτε στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Εκθέσεις, Σημαντικά νέα). 

 

 

Παρατείνεται ως το τέλος του 2016 η ΕΣΓΕΕ

"Διασώζονται", μετά την παράταση ισχύος έως τα τέλη του 2016 της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που συνυπέγραψαν η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικές οργανώσεις, οι άδειες και η καταβολή του επιδόματος γάμου στους εργαζόμενους, οι οποίοι αμείβονται με τα κατώτατα όρια αποδοχών και απασχολούνται στις επιχειρήσεις - μέλη του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και του ΣΕΤΕ. Την παράταση ισχύος όλων των θεσμικών όρων εργασίας προηγούμενων ΕΓΣΣΕ και των αντίστοιχων αποφάσεων διαιτησίας προβλέπει η νέα Σύμβαση που κατέθεσαν χθες στο υπουργείο Εργασίας η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικοί φορείς. Η Σύμβαση, με ισχύ από 1/1/2016 έως και τις 31/12/2016, επαναβεβαιώνει τη συμφωνία της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων να ξεκινήσουν άμεσες διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των μισθολογικών όρων (κατώτατος μισθός, "ξεπάγωμα" τριετιών κ.λπ.) στην περίπτωση που αρθούν οι σχετικές απαγορευτικές, σε εφαρμογή μνημονιακών νόμων, διατάξεις.

 

 

IΟΒΕ: Οριακή βελτίωση οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Μάρτιο

Οριακή βελτίωση σημείωσε τον Μάρτιο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα και διαμορφώθηκε στις 90,1 (από 89) μονάδες, σε επίδοση που είναι όμως πολύ χαμηλότερη έναντι της αντίστοιχης περυσινής (97,3 μονάδες), σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ. Η μικρή αυτή βελτίωση είναι αποτέλεσμα ελαφρώς καλύτερων προσδοκιών στη Βιομηχανία και στις υπηρεσίες, κυρίως στον τομέα του τουρισμού, αλλά και της σταθεροποίησης στο λιανικό εμπόριο.

 

 

Σεμινάρια ΕΦΕΤ στην Υγιεινή Τροφίμων

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, προκειμένου να βοηθήσει σημαντικά τις επιχειρήσεις τροφίμων να καλύψουν την Υπουργική Απόφαση 14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007 που αφορά στην εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων σε θέματα υγιεινής, διοργανώνει σεμινάριο «Κατάρτιση στην Υγιεινή Τροφίμων».

Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr όλες οι πληροφορίες.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.