Επικαιροτητα

winamp wmp real qt

Σύλλογος Λογιστών Αρκαδίας: Αποχή από το myBusinessSupport

Μετά την ανακοίνωση έναρξης λειτουργίας και μιας άλλης νέας πλατφόρμας που αφορά το «myBusinessSupport» παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εάν έχει καταργηθεί ή ανασταλεί με πράξη νομοθετικού περιεχομένου:

1. Το Άρθρο 11 του Ν. 4308/2014 και παράγραφος 2 όπου αναφέρει  «Ο χρόνος έκδοσης τιμολογίου καθορίζεται ως εξής:  

α) Σε περίπτωση πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών, τιμολόγιο εκδίδεται το αργότερο μέχρι τη 15η ημέρα του επόμενου μήνα της παράδοσης ή αποστολής αγαθών ή της ολοκλήρωσης της υπηρεσίας, κατά περίπτωση.» 

2.  Έχουν καταργηθεί  ή ανασταλεί  οι υποβολές δηλώσεων αναστολής συμβάσεων για τις επιχειρήσεις οι οποίες έκλεισαν με κρατική απόφαση ή ανήκουν στους πληττόμενους ΚΑΔ; 

3. Η δήλωση στο ΕΡΓΑΝΗ των αδειών ειδικού σκοπού , των συμπληρωματικών και τροποποιητικών πινάκων Ε4 μηνός Μαρτίου , 

4.  Ο υπολογισμός μισθοδοσίας

5.  Οι δηλώσεις των εργαζομένων  οι οποίες λήγουν στις 10 Απριλίου ,

6.  Η δήλωση αποθεμάτων αντισηπτικών κλπ. , 

7.  Η δήλωση αποθεμάτων κρέατος και αυγών

καθώς και πλήθος άλλων υποχρεώσεων.

Αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση  εκτάκτου ανάγκης στην οποία βρίσκεται η χωρά μας δείξαμε μέχρι σήμερα υπομονή και κατανόηση στο καταιγισμό  ασαφών και πρόχειρων  αποφάσεων , δελτίων τύπου , ΠΝΠ  και διεκπεραιώσαμε  πλήθος  υποβολών –δηλώσεων  (τακτικές και έκτακτες).  Πλέον η υπομονή εξαντλήθηκε και απαιτούμε να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και να σοβαρευτούμε. 

• Η ανακοίνωση  για το «myBusinessSupport» μόνο ως καθυστερημένο πρωταπριλιάτικο αστείο μπορεί να συζητηθεί.  Είναι πρακτικά αδύνατον να παραλάβουμε ,καταχωρήσουμε ,επεξεργαστούμε και ελέγξουμε όλα τα στοιχειά των εταιριών και να προχωρήσουμε σε υποβολή αυτών μέχρι 10 Απριλίου αλλά και μέχρι την 10 κάθε μήνα. 

Καλείτε τις επιχειρήσεις σε σύναψη δανείου χωρίς να γνωρίζουν το επιτόκιο και το ύψος του δανείου  και άλλους βασικούς όρους.  Αυτές δεν είναι πρακτικές σοβαρού κράτους.

• Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ανακοίνωση για τη διόρθωση του προβλήματος της ημερομηνίας στη δήλωση αναστολής συμβάσεων των πληττόμενων ΚΑΔ.        

• Δεν υπάρχει πρόβλεψη με ποιο τρόπο δηλώνεται η  περίπτωση ασθένειας λογιστή από τον Κορωνοϊό, εκτός αν υπάρχει γνωμάτευση από τον ΕΟΔΥ ότι οι Λογιστές έχουν αντισώματα και δεν προσβάλλονται από τον ιό.

• Πως ακριβώς αντιλαμβάνεστε το «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» για τους λογιστές; Να έρχονται σε επαφή με όσον το δυνατό περισσότερο κόσμο για “καλλίτερα”  αποτελέσματα;

Αποφασίζουμε και καλούμε τους συναδέλφους σε ΑΠΟΧΗ από την υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» μέχρι την λύση των ανωτέρω προβλημάτων.

Υ.Γ Ευχαριστούμε για την παράταση του περιβαλλοντικού τέλους πλαστικής σακούλας , θα συμβάλει αποφασιστικά στην αποσυμφόρηση των εργασιών μας.

Με εκτίμηση

Το ΔΣ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.