Επικαιροτητα

Πώς θα λειτουργήσει η λαϊκή αγορά Λεωνιδίου

Όλοι οι πωλητές υποχρεούνται να φορούν υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης.

Σε συμμόρφωση με τις κρατικές οδηγίες και τα μέτρα προς περιορισμό του κορωνοϊου COVID -19 καθώς και σε εφαρμογή των αναφερομένων στο ΦΕΚ 943Β΄/20-03-2020 σας ανακοινώνουμε ότι για το χρονικό διάστημα από 23-03-2020 έως και 30-04-2020 επιτρέπεται η λειτουργία της λαϊκής αγοράς του Λεωνιδίου ως ακολούθως:

Στην λαϊκή αγορά από τους πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, σύμφωνα με την άδειά τους, θα συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50% ανά κατηγορία πωλητών (παραγωγών και επαγγελματιών).

Ο Δήμος θα δημοσιοποιεί πίνακα με τους συμμετέχοντες κάθε φορά πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) στην λαϊκή αγορά ευθύνης του.

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών στις λαϊκές αγορές είναι τα πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο, κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

Όλοι οι πωλητές υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης.

Κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα.

Όλοι οι πολίτες που προσέρχονται στον χώρο της λαϊκής να αποφεύγουν να έρχονται σε κοντινή επαφή ο ένας με τον άλλον και να αποφεύγεται ο συνωστισμός στους πάγκους.

Παράλληλα με τα ανωτέρω συνιστούμε στα άτομα μεγάλης ηλικίας καθώς και σε αυτά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να αποφεύγουν την επίσκεψη στην λαϊκή αγορά και να παραμένουν στην οικία τους.

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας θα μεριμνήσει για τον συχνό καθαρισμό των χώρων, την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων μετά το πέρας λειτουργίας της λαϊκής αγοράς και την διαρκή πληροφόρηση με κάθε μέσο των καταναλωτών.    

 

Δείτε εδώ τον πίνακα συμμετεχόντων στην λαϊκή αγορά της Δευτέρας 6/04/2020                                                         

 

O Αντιδήμαρχος  

Δήμου Νότιας Κυνουρίας 

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.