Επικαιροτητα

ΕΦΕΤ: Ανάκληση μπισκότων σοκολάτας

Καζεΐνη, συστατικό που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε άτομα με αλλεργία ή δυσανεξία στο γάλα, εντοπίστηκε στα μπισκότα με την εμπορική ονομασία "Disney chokolate chip cookies", χωρίς να αναγράφεται στην ετικέτα τους.

 

 

Για τον παραπάνω λόγο, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) προχώρησε στην απόσυρση των μπισκότων από την αγορά.

 

Τα προϊόντα που αποσύρονται, "Disney chokolate chip cookies", είναι προέλευσης Δανίας, σε μεταλλική συσκευασία των 150 γρ. έκαστο, με αριθμούς γραμμοκώδικα 5776879010963, 5776879013735 και διάφορες ημερομηνίες λήξης.

 

Παρασκευάζονται από τη δανέζικη επιχείρηση "Jacobsens Bakery Ltd" και διακινήθηκαν στην Ελλάδα από την εταιρεία JUMBO AEE.

 

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

 

Επίσης, για λόγους πρόληψης και προστασίας της υγείας τους, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα και είναι αλλεργικοί στο γάλα και τα συστατικά του, να μην τα καταναλώσουν.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.