Επικαιροτητα

ΤΡΙΠΟΛΗ: Μια απλή εξέταση... που σώζει ζωές! (VIDEO)

Σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης, τα Κέντρα Πρόληψης "Checkpoint" επισκέφθηκαν την πόλη μας, με σκοπό την παροχή δυνατότητας εξέτασης για HIV και ηπατίτιδες Β και C.

 

 

Το προσωπικό των "Checkpoint" θα υποδέχεται τους ωφελούμενους στο κτίριο του παλιού Δημαρχείου (Εθνικής Αντιστάσεως 53), την Παρασκευή 8 Απριλίου από τις 18:00 έως τις 22:00 και το Σάββατο 9 Απριλίου από τις 11:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 22:00.

 

Η κινητή μονάδα και οι σταθερές δομές "Checkpoint" που εδρεύουν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη είναι μη κλινικά κέντρα πρόληψης, ενημέρωσης και προαγωγής της εξέτασης για τους ιούς HIV, HBV (Ηπατίτιδα Β) και HCV (Ηπατίτιδα C).

 

Οι ωφελούμενοι των δομών εξετάζονται γρήγορα, ανώνυμα και δωρεάν με τη μέθοδο "rapid test" που χρησιμοποιεί μία σταγόνα αίμα από το δάχτυλο.

 

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος "HIV και ευάλωτες ομάδες / Άνθρωποι που ζουν με τον ιό: Πρόληψη – Υποστήριξη – Διάγνωση – Ενδυνάμωση" με την υποστήριξη του κοινωφελούς οργανισμού "Αλληλεγγύη / Solidarity Now".

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.