Επικαιροτητα

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: "Να σταθούμε ξανά στα πόδια μας" (VIDEO)

Στην Τρίπολη βρέθηκε την Παρασκευή (08/04) η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, όπου και πραγματοποίησε ομιλία στο Πνευματικό κέντρο της πόλης.

 

 

"Στηρίζουμε και κρατάμε όλα τα θετικά της ιστορικής μας διαδρομής και συνεχίζουμε τον αγώνα. Μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας ξανά.  Να ξαναχτίσουμε την χώρα μας. Με αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη. Να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες. Να νιώσει η Νέα γενιά ότι μπορεί να έχει ευκαιρίες στην χώρα της", ανέφερε στην αρχή της ομιλίας της η πρόεδρος του κόμματος.

 

Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τονίζοντας: "Πριν 1,5 χρόνο βλέπαμε φώς στην άκρη του τουνελ. Τα λάθη και οι πειραματισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  διέλυσαν τις προσδοκίες. Η χώρα μας αντιμετωπίζει και πάλι επικίνδυνο αδιέξοδο. Τώρα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αδύναμη να διαπραγματευτεί, πελαγοδρομεί χωρίς σχέδιο, μεταξύ ιδεοληψιών και υποχωρήσεων", ενώ πρόσθεσε: "Ο κ. Τσίπρας πιστεύει και πάλι ότι με επικοινωνιακά τρικ, καλλιεργώντας θεωρίες συνομωσίας, ανακαλύπτοντας εχθρούς, θα “περάσει” το αποτέλεσμα της αξιολόγησης στους βουλευτές του και την κοινωνία".

 

Από την ομιλία της Φώφης Γεννηματά δεν έλειψαν και οι αναφορές στον Αρκά βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και τις παρεμβάσεις του. "Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ το 2014 είχαν υποβληθεί 174 σχέδια συνολικού ύψους 41,5 δις ευρώ, η Κυβέρνηση χαμήλωσε τον πήχη στα 6 προγράμματα, ύψους 5,6 δις ευρώ, από τα οποία επιπρόσθετα κανένα ως τώρα δεν έχει εγκριθεί. Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση αποφασίσαμε με πρόταση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα να καταθέσουμε επίκαιρη επερώτηση στην Βουλή. Να πιέσουμε για να γίνει κάτι, κάποια επενδυτική προσπάθεια στην Ελλάδα", υπογράμμισε.

 

Το προσφυγικό ήταν ένα ακόμα θέμα που έθιξε η πρόεδρος στην ομιλία της δηλώνοντας: "Δυστυχώς η Κυβέρνηση δέχθηκε μια συμφωνία που “κλείνει τα σύνορα”. Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες/μετανάστες, είναι εγκλωβισμένοι στην χώρα. Πολλοί από αυτούς ζουν σε άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες με αποτέλεσμα να ξεσπούν όλο και πιο πολλά κρούσματα βίας. Μια συμφωνία που δίνει “τα κλειδιά” για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Τουρκία, σε μια χώρα που διώκει πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους, που αμφισβητεί τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα των γειτόνων της και δεν σέβεται τις δημοκρατικές ελευθερίες, προσθέτοντας παράλληλα: "Η Κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο. Περιορίζεται σε επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις μεταφέροντας τους πρόσφυγες για να μην φαίνονται. Σήμερα στον Πειραιά τους αλλάζουν πύλη".

 

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.