Επικαιροτητα

Τρίπολη: "Νέα σελίδα" ανάπτυξης για τη Σκιρίτιδα μέσω σπουδαίας επένδυσης

Ένα σημαντικό πρόβλημα, αυτό της ύδρευσης στην Δ.Ε. Σκιρίτιδας, έρχεται να λύσει η συνεργασία Δ.Ε.Υ.Α. Τρίπολης και "Οικολογικής Φάρμας Α.Ε."

Η συνεργασία αυτή υλοποιείται με την παραχώρηση γεώτρησης στη Δ.Ε.Υ.Α.Τ , ενώ η χρηματοδότηση θα προκύψει μέσω "χρησιδανείου 30 ετών" που θα συναφθεί μεταξύ "Οικολογικής Φάρμας Α.Ε." και της Δ.Ε.Υ.Α.Τ.

Όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου της Δ.Ε.Υ.Α.Τ.:

 

Νέα σελίδα ξεκινά για την Δημοτική Ενότητα Σκιρίτιδας του Δήμου Τρίπολης και συγκεκριμένα για την τοπική κοινότητα Κολλινών και Αγίας Βαρβάρας, με την παραχώρηση γεώτρησης στην ΔΕΥΑΤ. 

Μετά από μακροχρόνιο αίτημα ετών των κατοίκων της περιοχής και πρωτοβουλία του Προέδρου ΔΣ ΔΕΥΑΤ και Δημάρχου Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη, θα υπογραφεί  χρησιδάνειο 30 ετών χωρίς κανένα αντάλλαγμα μεταξύ της ανώνυμης εταιρείας «ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΦΑΡΜΑ Α.Ε» και της ΔΕΥΑΤ.

 Με την υπογραφή του χρησιδανείου θα πραγματοποιηθεί  έργο ύδρευσης από την υπάρχουσα γεώτρηση, με την ένταξή του  στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι ». Με το εν λόγω  έργο θα κατασκευαστεί δίκτυο ύδρευσης συνολικού μήκους 6.800 μέτρα με αγωγούς από ελατό χυτοσίδηρο διαμέτρου Φ150 m.m, ο προϋπολογισμός  του ανέρχεται στο ποσόν 920.000 (εννιακόσιες είκοσι) χιλιάδων ευρώ, ποσόν με το οποίο λύνεται πρόβλημα ύδρευσης δύο τοπικών κοινοτήτων μας.

Ο Δήμαρχος συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: “ Στις 15 Απριλίου 2020 ομόφωνα αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ η έγκριση ιδιωτικού συμφωνητικού χρησιδανείου, με το οποίο λύνεται μακροχρόνιο πρόβλημα ύδρευσης δύο κοινοτήτων μας.  Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί η αγαστή συνεργασία μεταξύ της ΔΕΥΑΤ και των ιδιοκτητών της εταιρείας «ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΦΑΡΜΑ Α.Ε», θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στους κατοίκους της περιοχής. Η αλληλεγγύη και η συνεργασία, καταδεικνύουν στη δύσκολη και μακρά οικονομική κρίση στη χώρα μας, ότι όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας οι αξιώσεις μας στην ποιότητα της καθημερινής μας ζωής βελτιώνονται σημαντικά. Σκοπός μας είναι να αναζητούμε τις πλέον κατάλληλες και ουσιαστικές λύσεις”.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.