Επικαιροτητα

Γουργαρης: "Αυτά καταγράψαμε στη ΔΕΗ..." (video)

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στη δήλωση του ο Βαγγέλης Γούργαρης...

 

 

Την εβδομάδα που μας πέρασε κλιμάκια του ΚΚΕ με υποψήφιους βουλευτές κι άλλα στελέχη περιόδευσαν στους χώρους εργασίας του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης, ενώ την Παρασκευή έγινε και η κεντρική προεκλογική ομιλία στην κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης με ομιλητή το Νίκο Καραθανασόπουλο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ.

 

Η συζήτηση με τους εργαζομένους ήταν σε καλό κλίμα, με έντονο το ενδιαφέρον από την πλευρά τους για τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ. Είναι μεγάλος ο προβληματισμός, η ανησυχία αλλά και η αγωνία για το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζομένων σε αυτή.

 

Η απελευθέρωση της Ηλεκτρικής Ενέργειας που προωθεί η ΕΕ και υλοποιούν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις παραδίδει την  Ηλεκτρική Ενέργεια στο κεφάλαιο για να κερδοσκοπεί σε βάρος του λαού, ανατρέπει και αναιρεί όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων.   

 

Η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη αφού είναι σε πλήρη ισχύ όλοι οι νόμοι που ψήφισαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ ,του ΠΑΣΟΚ και οι συγκυβερνήσεις τους.

 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όχι μόνο τους διατήρησε αλλά με το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε και ψήφισαν και τα άλλα κόμματα του συστήματος ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, βαθαίνει ακόμη περισσότερο την διαδικασία της απελευθέρωσης και ολοκληρώνει την παράδοση του ρεύματος στο κεφάλαιο.

 

Ενώ το κόστος παραγωγής του ρεύματος μειώθηκε με την μεγάλη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων, τη μείωση κατά 75% περίπου των εργαζομένων στη ΔΕΗ με σταθερή δουλειά, την ιδιωτικοποίηση τομέων εργασίας και άλλα μέτρα, η τιμή του ρεύματος εκτινάχτηκε στα ύψη με συνέπια πάνω από 300.000 Ελληνικά νοικοκυριά να ζουν στο σκοτάδι.

 

Να σκεφτεί κανείς ότι αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η ΔΕΗ έχει μονάδες με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 17.000 ΜW και παράγει μόνο 3000 με 3500 MW και τα υπόλοιπα δεν αξιοποιούνται. 

 

Τα κόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ που άρπαξαν τα αποθεματικά από το Ταμείο Ασφάλισης των εργαζομένων της ΔΕΗ και τα χάρισαν στους ιδιώτες μεγαλομετόχους, τώρα μαζί με το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ κλπ απειλούν με δραστική μείωση ακόμα και με διακοπή της χρηματοδότησης στο ταμείο των εργαζομένων της ΔΕΗ.

 

Αυτό θα οδηγήσει σε πλήρη αφαίρεση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων εργαζομένων και συνταξιούχων, μεγάλη μείωση των συντάξεων, άγρια περικοπή ή και κατάργηση του εφάπαξ στους νέους συνταξιούχους και σε αυτούς που συνταξιοδοτήθηκαν αλλά δεν το έχουν πάρει ακόμα.

 

Όλο και πιο πολλοί εργαζόμενοι συνειδητοποιούν ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές τις 20ης Σεπτέμβρη θα είναι το βαρύ ρόπαλο του συστήματος σε βάρος του λαού. Γι’ αυτό δηλώνουν αποφασισμένοι να ξεπεράσουν την αδράνεια που τους έχει επιβάλει ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός που κυριαρχεί στα σωματεία του χώρου, να οργανώσουν την πάλη τους, να διεκδικήσουν λύσεις στα αιτήματά τους και η ΔΕΗ να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Αναγνωρίζουν κι επιζητούν τη στήριξη του ΚΚΕ στους αγώνες τους.  

 

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Μεγαλόπολης ζουν κι αυτοί τις συνέπειες της απελευθέρωσης της Ηλεκτρικής Ενέργειας, το μαρασμό που έφερε η συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ, η ιδιωτικοποίηση.

 

Ζουν την ανεργία, ιδιαίτερα των νέων, τις δυσκολίες των επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων. Αναγνωρίζουν ότι η ΔΕΗ πρέπει να γίνει λαϊκή περιουσία και να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες με εργαζομένους με σταθερή δουλειά και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

 

Ο λαός να αξιοποιήσει την πείρα του, να πάει στην κάλπη με κριτήριο το πώς θα βρεθεί ο ίδιος πιο δυνατός μπροστά στο νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης που θα αντιμετωπίσει αμέσως μετά τις εκλογές, με ισχυρό ΚΚΕ παντού.   

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.