Επικαιροτητα

Εως 26 Ιουνίου τα μαθήματα σε δημοτικά, νηπιαγωγεία

Δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα...

Λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν από τη Δευτέρα δημοτικά και νηπιαγωγεία ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

"Τα μαθήματα θα παραταθούν έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου. Συνολικά για τους εκπαιδευτικούς το σχολικό έτος θα λήξει στις 30 Ιουνίου, έως τότε θα παραταθούν και οι συμβάσεις των αναπληρωτών.

Προβλέπονται έως 15 μαθητές στο κάθε τμήμα, με 1,5 μέτρο απόσταση στα θρανία. Αν οι μαθητές είναι παραπάνω θα λειτουργούν εκ περιτροπής δύο υποτμήματα, αν όχι το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά.

Για την ώρα, όπως είπε η υπουργός, για την ώρα δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα.

Τα παιδιά θα βγαίνουν διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες, ενώ ισχύει απαγόρευση λειτουργίας των κυλικείων.

Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές και στο σχολείο και στα σχολικά λεωφορεία.

Υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για εκπαιδευτικούς που εμπίπτουν στην κατηγορία ειδικών αδειών απουσίας όπως αυτές έχουν οριστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα απουσίας μαθητή, στη βάση απλής υπεύθυνης δήλωσης γονέα ή κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή που νοσεί".

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικά

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.