Επικαιροτητα

Εκτεταμένες φθορές στο παρατηρητήριο Μουστού (photos)

Αγνωστοι έσπασαν δοκάρια και ξύλινα κιγκλιδώματα.

Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, κατά τη διάρκεια περιπολίας των φυλάκων του Φορέα Διαχείρισης στον υγρότοπο του Μουστού έχουν καταγραφεί εκτεταμένες φθορές στο κλειστό παρατηρητήριο, όπως τα σπασμένα δοκάρια στο βόρειο τμήμα του, και καταστροφή των ξύλινων κιγκλιδωμάτων κοντά στις πηγές της λιμνοθάλασσας. 

Επίσης, άγνωστοι έχουν προκαλέσει φθορές στην επιφάνεια πλήρωσης ενημερωτικής πινακίδας (plexi glass) που βρίσκεται εγκατεστημένη δίπλα στο κλειστό παρατηρητήριο.

Η τελευταία συντήρηση των ξύλινων κατασκευών (κιγκλιδώματα και τραπεζόπαγκοι) έγινε πριν από μόλις δύο χρόνια, τον Μάιο του 2018, ενώ οι πληροφοριακές πινακίδες συντηρήθηκαν εξ’ ολοκλήρου (λείανση, βαφή και εκ νέου εκτύπωση των εκθεματικών επιφανειών) τον προηγούμενο Δεκέμβριο (2019).

Ο Φορέας Διαχείρισης θα προβεί στην εκ νέου συντήρηση της φθαρμένης πινακίδας, που θα είναι και πάλι έκθετη στο βαθμό που καμία φύλαξη δεν μπορεί να καλύψει εκείνο ή άλλο σημείο σε εικοσιτετράωρη βάση καθημερινά.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.