Επικαιροτητα

winamp wmp real qt

Χαμόγελο του παιδιού : Απολογισμός της εθελοντική αιμοδοσίας

Μεγάλη η ανταπόκριση των πολιτών στη Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας σε Τρίπολη, Καλαμάτα και  Πάτρα. 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις Εθελοντικής Αιμοδοσίας σε Τρίπολη, Καλαμάτα και  Πάτρα στο πλαίσιο της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Οι δράσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 20 Μαΐου στην Τρίπολη, την Παρασκευή 22 Μαΐου στην Καλαμάτα και το Σάββατο 23 Μαΐου στην Πάτρα., αποτελούν  πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον Οργανισμό «Tο Χαμόγελο του Παιδιού» τα Τμήματα Αιμοδοσίας των Γενικών και Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων καθώς και Αθλητικούς Συλλόγους και Δήμους, Αθλητές, πολίτες και εκπρόσωποι φορέων και θεσμών έδωσαν το «παρών» στις δράσεις αιμοδοσίας, συμμετέχοντας ενεργά και με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 20 Μαΐου, το  Γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης, ανέλαβε τη διοργάνωση της εθελοντικής Δράσης Αιμοδοσίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον Οργανισμό «Tο Χαμόγελο του Παιδιού» και το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια», υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης, πραγματοποίησε. Κατά τη διάρκεια της  Αιμοδοσίας, παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κωνσταντίνος Τζιούμης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης κ. Γεώργιος Μποροβήλος και ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος. Οι παριστάμενοι χαιρέτισαν με θέρμη τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Την Παρασκευή 22 Μαΐου, την Κινητή Μονάδα «Οδυσσέας» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» φιλοξένησε το 24ο Δημοτικό Σχολείο, όπου πραγματοποιήθηκε η δράση σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας και τον Δήμο Καλαμάτας. Στον χώρο παρευρέθηκε και o Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος όπου, μαζί με τον Πρόεδρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστα Γιαννόπουλο, αναφέρθηκαν στη σύμπραξη δυνάμεων και στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας το οποίο θα αφορά στην πρακτική αντιμετώπιση θεμάτων γύρω από τομέα της παιδικής προστασίας.  

Τελευταίος σταθμός για την πρώτη επίσκεψη του «Οδυσσέα» στην Πελοπόννησο, αποτέλεσε η πόλη της Πάτρας όπου σε συνεργασία με τη Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» και το Παμπελοποννησιακό Αθλητικό Κέντρο Πάτρας, φιλοξενήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δ. Τόφαλος». 

Τη δράση επισκέφθηκαν ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, κ. Γιάννης Καρβέλης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», κ. Ηλίας Θεοδωρόπουλος, η Διοίκηση της ΠΕΑΚ Πάτρας, ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ο ιδιοκτήτης Κ.Α.Ε Προμηθέας, κ. Βαγγέλης Λιόλιος καθώς και ο Βουλευτής Αχαΐας, κ .Ιάσονας Φωτήλας.

 Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε όλους τους συμπράττοντες φορείς, τόσο για την υποστήριξη των εθελοντικών αιμοδοσιών που διεξήχθησαν, όσο και για τη συνεχή και ουσιαστική συνδρομή στην υλοποίηση των δράσεων του Οργανισμού που πραγματοποιούνται στις περιοχές. Θερμές ευχαριστίες εξέφρασε προς τους ανθρώπους των Τμημάτων Αιμοδοσίας  για τη σημαντική τους συμβολή στην υλοποίηση των δράσεων, αλλά και τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, υποστηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την τεράστια προσπάθεια αλληλεγγύης και προσφοράς που επιτελείται την κρίσιμη αυτή περίοδο, ώστε να εξασφαλίσουν σε υψηλό επίπεδο τα αποθέματα αίματος.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του για την προστασία των παιδιών και των οικογενειών τους έχει ως βασική προτεραιότητα, εν μέσω και των τωρινών συνθηκών, κανένα παιδί με σοβαρό πρόβλημα Υγείας, ασθενείς με χρόνια νοσήματα όπως μεσογειακή αναιμία, νεφρική ανεπάρκεια, κακοήθη αιματολογικά νοσήματα, θύματα τροχαίων ατυχημάτων να μη μείνουν χωρίς αίμα. Στο πλαίσιο αυτό, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τους Δήμους και τα Δημόσια Νοσοκομεία, στηρίζει το Υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν την κρίσιμη αυτή περίοδο, ώστε να εξασφαλίσουν σε υψηλό επίπεδο τα αποθέματα αίματος.

 Καθόλη τη διάρκεια της διεξαγωγής των δράσεων μαζί με τη Κινητή Μονάδα του «Οδυσσέα»,   βρισκόταν υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη Μονάδα μαζί με τις τρεις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού αποτελούν βασικό εργαλείο στην υλοποίηση της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά σε όλη την Ελλάδα που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η συγκεκριμένη Δράση έχει ξεκινήσει από το 2002 και από το 2018 πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη του ΟΠΑΠ.

πληροφορίες:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Γραφείο Τύπου

Τηλ. 210-3306140

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.