Επικαιροτητα

Γορτυνία: Καθαρισμός οικοπέδων λόγω αντιπυρικής περιόδου

Από την 1η Μαΐου ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος, η οποία και θα διαρκέσει έως και την 31η Οκτωβρίου 2020.

 Ο Δήμαρχος Γορτυνίας και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, υπεύθυνοι για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό αποφυγής και αντιμετώπισης πυρκαγιών, καλούν τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων όπως προβούν στον καθαρισμό τους από ξερά χόρτα, σκουπίδια και εύφλεκτα υλικά. 

Σύμφωνα με το νόμο 3852/2010 (άρθρο 94) οι ιδιοκτήτες οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Γορτυνίας, αλλά και σε απόσταση έως 100 μέτρα από οικισμούς, φέρουν την ατομική ευθύνη καθαρισμού και αποψίλωσης της γης η οποία υπόκειται στην ιδιοκτησία τους.

 Σε περίπτωση αμέλειας, ο εν λόγω νόμος ορίζει την επιβολή χρηματικού προστίμου το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 0,50λ/τετραγωνικό μέτρο.

Επιπλέον βεβαιώνεται σε βάρος των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών που δεν συμμορφώνονται, η δαπάνη καθαρισμού των οικοπέδων τους και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του αρ. 433 του Ποινικού κώδικα. 

 Η Δημοτική Αρχή προσβλέποντας στην αποφυγή των παραπάνω κυρώσεων, παρακαλεί τους δημότες Γορτυνίας όπως συμμορφωθούν με την ανωτέρω νομοθετική διάταξη και αναλάβουν δράση.

Επίσης, κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου  ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ εργασίες, όπως η καύση ξερών χόρτων και κλαδιών εντός αγροτικών εκτάσεων,  δίχως την άδεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η παρούσα ανακοίνωση θεωρείται και ως προσωπική ειδοποίηση προς όλους τους πιο πάνω  αναφερόμενους ιδιοκτήτες ή υπεύθυνα πρόσωπα.

Η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος της Γορτυνίας και η προστασία της φυσιογνωμίας της, αποτελεί υποχρέωση όλων μας.

 

 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

 

 

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΧΑΡ. ΚΟΥΛΗΣ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.