Επικαιροτητα

Aρση μέτρων: Νέες οδηγίες για το "άνοιγμα" του τουρισμού

Τι θα ισχύσει τελικά για τους επιβάτες των πτήσεων από το εξωτερικό στα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας.

Βροχή ερωτημάτων δέχθηκαν τα τελευταία 24ωρα τόσο οι αεροπορικές όσο και τα δύο αεροδρόμια, «Ελ. Βενιζέλος» και «Μακεδονία», που πρόκειται να ανοίξουν πρώτα για τις διεθνείς πτήσεις στη χώρα μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τις 15 Ιουνίου, στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος του τουρισμού, ενώ μόλις πρίν από λίγο η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε αεροπορικές οδηγίες με διευκρινίσεις για την παράταση της υποχρεωτικής προληπτικής καραντίνας για τις διεθνείς πτήσεις σε δύο φάσεις.

Μετά τις ανακοινώσεις της περασμένης Παρασκευής από το υπουργείο Τουρισμού για τις 29 χώρες οι οποίες παρουσιάζουν καλύτερη επιδημιολογική εικόνα και «ανοίγουν» για τις πτήσεις στη χώρα μας με δειγματοληπτικούς ελέγχους στους επιβάτες από τις 15/6, ήρθαν οι ανακοινώσεις του Σαββάτου - από το υπουργείο Εξωτερικών αυτή τη φορά - ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλωσορίσει τον κόσμο», χωρίς να γίνεται ουδεμία αναφορά για τη λίστα των 29, πλην της λίστας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφάλειας της Αεροπλοΐας, EASA, η οποία αναφέρει τα αεροδρόμια πληγεισών περιοχών με υψηλό κίνδυνο μετάδοσης της μόλυνσης Covid-19, καταρτίζεται σε συνεργασία με τα κράτη μέλη της EASA και βασίζεται στις πληροφορίες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και άλλους οργανισμούς υγείας.

 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.