Επικαιροτητα

winamp wmp real qt

Τί ζητά το Πε.Συ. από ΔΕΔΑ, κυβέρνηση για το φυσικό αέριο

Σαφές χρονοδιάγραμμα και ενιαία τιμολογιακή πολιτική για όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου, αναφέρει η απόφαση που ελήφθη.

Να ισχύσει ο αρχικός προγραμματισμός και να υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα και ενιαία τιμολογιακή πολιτική όσον αφορά τη σύνδεση των πόλεων της Πελοποννήσου με το δίκτυο φυσικού αερίου μέσω δημόσιου φορέα -δηλαδή της ΔΕΔΑ-, ζητεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, με απόφαση που έλαβε κατά τη συνεδρίασή του χθες Δευτέρα 1η Ιουνίου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, τονίζεται μεταξύ άλλων, "επιμένει ότι η ένταξη στο δίκτυο του φυσικού αερίου από την δημόσια ΔΕΔΑ και μόνο από δημόσιο φορέα είναι πολύ σημαντική για την Πελοπόννησο γιατί θα δώσει οικονομική ανάσα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις".

Παράλληλα, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην απόφαση γίνεται αναφορά στη δημόσια δέσμευση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ότι: "στην πρώτη αναθεώρηση του ΕΣΠΑ θα διατεθούν 20.000.000 ευρώ ως συμβολή της Περιφέρειας στα έργα της ΔΕΔΑ, γιατί είναι εντελώς αδικαιολόγητη η απόφασή της να ακυρώσει τον αρχικό της προγραμματισμό ο οποίος μιλούσε για δημοπράτηση των έργων σύνδεσης των πόλεων της Πελοποννήσου με το φυσικό αέριο το 2021", και να μεταφέρει για το απώτερο μέλλον την υλοποίηση των έργων σύνδεσης.

Επίσης, το Περιφερειακό Συμβούλιο "καλεί τη διοίκηση της ΔΕΔΑ και την κυβέρνηση να δεσμευθούν εδώ και τώρα, δημόσια, ότι θα επανακαταθέσει στη ΡΑΕ τον αρχικό προγραμματισμό, ώστε η ΡΑΕ να αλλάξει την απόφασή της και να συνδεθούν οι πόλεις της Πελοποννήσου με το δίκτυο φυσικού αερίου από τη δημόσια επιχείρηση το συντομότερο".

Το σώμα, εξ άλλου "ζητεί από την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΔΕΔΑ να υπάρξει η δυνατότητα σύνδεσης όλων των πόλεων με τον ίδιον τρόπο, καθώς και με την ίδια τιμολογιακή πολιτική".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.