Επικαιροτητα

Στον Κ. Βλάση η Ένωση Πατριωτικών Σωματείων Φαλασιωτών

Φάκελο με προτάσεις κατέθεσε ο πρόεδρος Π. Μπένος στον Αρκά υφυπουργό Εξωτερικών.

Την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του προέδρου της ΕΠΣΦΑ κου Μπένου Παναγιώτη με τον Υφυπουργό Απόδημου Ελληνισμού και Βουλευτή Αρκαδίας κου Βλάση Κωνσταντίνου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΦΑ παρέδωσε στον Υφυπουργό τους φακέλους με τις προτάσεις της ΕΠΣΦΑ, οι οποίες αφορούν :

1. την προβολή της ιστορικότητας της Φαλαισίας μέσω του Υπουργείου Απόδημου Ελληνισμού,

2. οι εορτασμοί των 200 ετών από το 1821 όπως έχουν κατατεθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου,

3. η οικονομική ανάπτυξη της Μεγαλόπολης και ιδιαίτερα της Φαλαισίας στην μεταλιγνιτική εποχή.

Ο υπουργός δήλωσε, ως Φαλαισιώτης όπως είναι και αυτός,  ότι στηρίζει τις προσπάθειες μας και θα είναι συμπαραστάτης στο έργο μας.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωση Πατριωτικών Σωματείων Φαλαισιωτών Αρκαδίας  συνεδρίασε στις 2 Ιουνίου 2020. 

Τα θέματα προς συζήτηση ήταν :

• Ενημέρωση των μελών του ΔΣ για τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το προηγούμενο διάστημα και η πορεία των θεμάτων όπως αυτές έχουν κατατεθεί στην αρμόδιους φορείς.

• Ενημέρωση των μελών του ΔΣ των θεμάτων που έχουν τεθεί στον Δήμο Μεγαλόπολης και η πορεία αυτών.

• Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στην Φαλαισία για το καλοκαίρι 2020, εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές αρχές του κράτους.

• Εμπλουτισμός των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από το 1821  εκτός Αρκαδίας.

• Η συνεργασία με την Mainalon Trail για την χάραξη των μονοπατιών στην Φαλαισία.

• Οι εξελίξεις των προτάσεων μας για την μεταλιγνιτική εποχή στην Μεγαλόπολη.

• Τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της ΕΠΣΦΑ κου Μπένου Παναγιώτη με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Λαμπρόπουλος Χ. για την φθορά που έχει υποστεί το οδόστρωμα στο χωριό Φαλαισία μετά την καταγγελία του μέλους μας - Πολιτιστικός Σύλλογος Φαλαισιωτών – όπου του κατέστησε την προσοχή για την άμεση επιδιόρθωση του. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος σε περίπτωση πυρκαγιάς τα πυροσβεστικά οχήματα να μην μπορέσουν να προσεγγίσουν το χωριό Φαλαισία.

Ο πρόεδρος κος Μπένος Παναγιώτης τόνισε ότι οι συναντήσεις μας με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο Νίκα Παναγιώτη και τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κο Λαμπρόπουλο Χρήστο κρίθηκαν απόλυτα επιτυχημένες και ότι θέσαμε τις βάσεις για συνεργασία δίνοντας μια νέα προοπτική για την Φαλαισία.

Τέλος, το ΔΣ αποφάσισε να παραστεί και να καταθέσει στεφάνι στην μάχη της Δραμπάλας (οικισμός Γούπατα) καθώς και στην εκδήλωση του Αϊ Νικήτα στο Δυρράχι.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.