Επικαιροτητα

ΣΠΑΡΤΗ: Διημερίδα για τα μοναστηριακά προϊόντα

Εργασία με αντικείμενο τα "Μοναστηριακά προϊόντα και μικροί παραγωγοί στον Ορθόδοξο χώρο" στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στην Σπάρτη.

 

 

Ξεκίνησαν χθες το απόγευμα στο αμφιθέατρο της σχολής Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Σπάρτη, οι εργασίες της διημερίδας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), με αντικείμενο εργασιών τα "Μοναστηριακά προϊόντα και μικροί παραγωγοί στον Ορθόδοξο χώρο".


Τις εργασίες της διημερίδας κήρυξε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές, ως εκπρόσωπος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος σημείωσε ότι, "η Λακωνική πρωτεύουσα γίνεται το επίκεντρο μια μοναδικής για τα ελληνικά δεδομένα εκδήλωσης, που όχι μόνο φέρνει κοντά τον ορθόδοξο παραγωγικό κόσμο, αλλά δίνει και μια άλλη εμπορική προοπτική στα μοναστηριακά προϊόντα που μπορούν πλέον να έχουν μια καλύτερη θέση τόσο στην ελληνική, όσο και κυρίως στην διεθνή αγορά".


Εξέφρασε την σιγουριά του, πως θα βγουν όλοι ωφελημένοι από τις πρακτικές τεχνογνωσίας, απόψεις, προτάσεις και ιδέες που θα κατατεθούν αυτές τις ημέρες στο συνέδριο, με στόχο την προώθηση των μοναστηριακών προϊόντων και των μικρών παραγωγών.


Υπογράμμισε ότι, "σε μια χώρα με μικρό και κατακερματισμένο κλήρο και μια περιοχή με το ανάγλυφο της Λακωνίας η προσπάθεια των παραγωγών να βρουν τρόπους, να προσδώσουν προστιθέμενη αξία στην παραγωγή τους είναι εντυπωσιακή.

Οι γεωγραφικές δυσκολίες μετατρέπονται σε ευκαιρία ανάδειξης των ποιοτικών χαρακτηριστικών της τοπικής παραγωγής και οι πρωτοβουλίες όπως αυτή της ΔΣΟ αποτελούν ευκαιρία προώθησης όλων αυτών των προϊόντων, αλλά και αναγνώριση της ιδιαίτερης προσπάθειας του αγροτικού κόσμου".


Ο υφυπουργός Εξωτερικών και γενικός γραμματέας της ΔΣΟ Γιάννης Αμανατίδης, ανέφερε στο χαιρετισμό του ότι, αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση, που  ξεκινά εδώ στην Σπάρτη η διημερίδα και επεσήμανε ότι η ΔΣΟ, είναι μια πολιτική οργάνωση η οποία αποτελείται από επίσημες κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες 20 κοινοβουλίων και 23 χρόνια, από την έδρα της στην Αθήνα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο διοργανώνει διάφορες πολιτικές εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο, έχοντας ως εργαλείο προσέγγισης την ορθόδοξη πολιτισμική παράδοση.

 

ΠΗΓΗ:real.gr

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.