Επικαιροτητα

Τουλάχιστον 16 νεκροί από τον σεισμό στην Ιαπωνία

Τουλάχιστον δεκαέξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν εξαιτίας του νέου ισχυρού σεισμού που έπληξε τη νήσο Κιούσου της Ιαπωνίας, που είχε ήδη πληγεί από σεισμό την Πέμπτη, μετέδωσε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK.



Νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo είχε μεταδώσει ότι ο απολογισμός των νεκρών του σεισμού ανερχόταν σε τρεις ανθρώπους, προσθέτοντας πως πάνω από 470 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.


Σύμφωνα με το Κιόντο, τουλάχιστον 200.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση στη νομαρχία Κουμαμότο, η οποία επλήγη από τη νέα δόνηση.


Κατά το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) ο σεισμός είχε επίκεντρο μια περιοχή ένα χιλιόμετρο από την πρωτεύουσα της νομαρχίας σε μικρό εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και είχε μέγεθος 7,0 βαθμών. Η ιαπωνική μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία έκανε την εκτίμηση ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 7,3 βαθμών.


Ο σεισμός της Πέμπτης, μεγέθους 6,5 βαθμών, στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον εννέα ανθρώπων, ενώ άλλοι 760 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.


Μικρής κλίμακας έκρηξη ηφαιστείου μετά τον ισχυρό σεισμό


Μια μικρή ηφαιστειακή έκρηξη σημειώθηκε στο όρος Άσο της νότιας Ιαπωνίας σήμερα, περί τις 08:30 τοπική ώρα (02:30 ώρα Ελλάδας), μετά τον ισχυρό σεισμό ο οποίος έπληξε νωρίτερα την περιοχή.


Η τέφρα ήταν ορατή σε ύψος περίπου 100 μέτρων.


Η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία διατήρησε το επίπεδο συναγερμού για το συγκεκριμένο ενεργό ηφαίστειο, όπου έχουν σημειωθεί εκρήξεις και στο παρελθόν, στο δεύτερο επίπεδο της πενταβάθμιας κλίμακας. δόνηση ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί.

 

ΠΗΓΗ:tvxs.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.