Επικαιροτητα

winamp wmp real qt

Με ελικόπτερο Ερικσον ενισχύεται η Π.Υ. Τρίπολης

Το σχέδιο της αντιπυρικής προστασίας στην Πελοπόννησο.

Δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" έφερε στο φως της δημοσιότητας το σχέδιο που έχει καταρτιστεί ώστε να κυλήσει όσο γίνεται με μεγαλύτερη ασφάλεια η φετινή αντιπυρική περίοδος που έχει τεθεί σε ισχύ από τον Μάιο.

"Εγρήγορση, επιφυλακή και άμεση επέμβαση". Αυτό είναι το βασικό "σύνθημα" στην Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο που είναι σε εξέλιξη από τις αρχές Μαΐου, με τα αρμόδια πυροσβεστικά κλιμάκια να μην… χαλαρώνουν ούτε λεπτό.

Για πρώτη φορά φέτος αναμένεται να λειτουργήσουν τα αερομεταφερόμενα τμήματα της Πυροσβεστικής με βάσεις στα νησιά, ενώ ενισχύθηκαν, όπως λένε ανώτατα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, απομακρυσμένες ή δύσκολες περιοχές με εναέρια μέσα. Συνολικά θα επιχειρούν φέτος 21 ελικόπτερα σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα,  στην Τρίπολη θα τοποθετηθεί ένα ελικόπτερο Ερικσον που θα βρίσκεται εκεί σε μόνιμη βάση και θα μπορεί να επιχειρήσει μαζί με το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής. 

«Είναι βασικό σημείο η Πελοπόννησος και αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που αποφασίσαμε να τοποθετήσουμε εναέρια μέσα εκεί. Μιλάμε για έναν αρκετά δύσκολο τομέα με αρκετά δάση», τονίζει το ίδιο στέλεχος του Πυροσβεστικού Σώματος, μιλώντας στην εφημερίδα. 

Ο σχεδιασμός του Π.Σ. γίνεται ώστε να καταστεί εφικτή η ανταπόκριση των εναέριων μέσων σε κάθε σημείο συμβάντος σε 30 έως 40 λεπτά μετά την απογείωση. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικά

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.